A sors könyvei 2-6. rész tartalma

A sors könyvei 2-6. rész tartalma

 

 

2022.03.28., Hétfő 15:30 - 2. rész

A laborvizsgálat eredményét közlő orvos elmondja Palomának, hogy akut leukémiája van, fél éve van hátra az életből. Paloma teljesen megsemmisül. Alberto örül, hogy a leletei jók, de Dr. Mauri, az orvosa gyanakvó a leleteket illetően, érzi, hogy valami nincs rendben. Paloma, aki teljesen kiborul attól, hogy hamarosan meg fog halni, munkahelyén rátámad Nanára, aki épp egy ruhát próbál, ráadásul a divatház kirakatát is betöri. Minden mindegy alapon nem gondol tettei következményeire, arra, hogy elveszíti a munkáját. Felhívja lánya, Alicia apját Chicagóban, és elmondja neki, hogy még mindig szereti.

2022.03.29., Kedd 15:30 - 3. rész

Ramon visszatér Brazíliába Paloma miatt, akit a Copacabanán talál, karneváli jelmezben. Paloma gyorsan akar élni, mivel tudja, hogy nincs sok ideje hátra. Diogo szemtelenül folytatja viszonyát Gisele-vel, a felesége orra előtt. Esther munkát talál Palomának, egy üdülővárosban kell kitakarítania egy nyaralót. Összepakol, Búziosba utazik. Alberto fia, Marcos otthagyta a könyvkiadót, és a búziosi tengerparton nyitott egy bárt, amit Pán Péternek nevezett el, a kedvenc könyve után. A szoknyavadász Marcos forró éjszakát tölt Silvana Nolasco hajóján, aki reggel vízbe löki, mert a férfi nem emlékszik a nevére.

2022.03.30., Szerda 15:30 - 4. rész

Paloma épp akkor gázol a tengerbe, amikor a hajóról vízbe dobott Marcos egy nagy hullámmal partra ér, és ledönti Palomát a lábáról. Marcosnak tetszik a lány, és amikor egy viharos estén Paloma kizárja magát a nyaralóból, Marcostól kér segítséget, aki ráveszi, hogy töltse vele az éjszakát. Paloma úgy érzi, az élete túl rövid ahhoz, hogy kihagyja ezt az éjszakát. Ramon eközben békülni próbál Aliciával, aki haragszik rá, amiért 16 éve magára hagyta őt Palomával. Diogo azon mesterkedik, hogy csődbe menjen a kiadó, és eladják, ő meg bezsebelheti a jutalékot egy titokzatos vevőtől.

2022.03.31., Csütörtök 15:30 - 5. rész

Paloma gyerekei megtalálják a matraca alá rejtett orvosi leleteket, és rájönnek, hogy anyjuk halálos beteg. Alberto azt szeretné, ha Marcos visszatérne, és segítene talpra állítani a kiadót. Paloma a Marcossal töltött éjszaka után egy cetlin elbúcsúzik tőle, biztosra veszi, hogy többé nem látja viszont. Ramon arra kéri Palomát, legyen a felesége.

2022.04.01., Péntek 15:30 - 6. rész

Paloma számára gyűjtést rendeznek a helybéliek, épp akkor telefonál az orvos, hogy tévedés történt, nem fog meghalni, amikor a templomban biztosítja támogatásáról a helyi közösség. Az emberek azt hiszik, átverte őket. Alberto belenyugszik abba, hogy mégsem gyógyult meg, de nagyon szeretné megismerni azt, aki helyette élni fog. Paloma követeli a labortól annak a nevét és címét, akivel összecserélték a leleteit.