Angela nővér nyomoz 3. évad, 1-2. rész tartalma

Angela nővér nyomoz 3. évad, 1-2. rész tartalma

 

2022.03.24., Csütörtök 20:10 - 3. évad, 1. rész

Angela nővér és Costanza nővér, miután kilakoltatták őket Modenából, Fabrianóba költöztek. Egy titkos jótevő ajánlott fel nekik egy kolostort. Néhány nap múlva megérkezik a régi kolostor összes leánya: Azzurra Guidóval és Davidével, a várandós Margherita, amíg Emilio egy időre Rómába megy. Legalább is ezt mondja. És Nina, aki elvesztette az állását és depressziós. A helyzetet bonyolítja, hogy megjelenik Rosa, a furcsa lány, akiről kiderül, hogy Azzurra féltestvére, aki bosszút forral Leonardi jegyző családja ellen. Közben Guido és Azzurra szakítanak. Nem lesz esküvő.

2022.03.25., Péntek 20:10 - 3. évad, 2. rész

Angela nővér felfedezte, hogy Rosa és Azzurra testvérek, de a lányok már utálják egymást, és nem tudják, hogy felhívják-e a figyelmét a sokkoló hírre. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Rosa megkapja Guido tanársegédi állását, egy olyan helyet, ahol többek között Nina is akart. Az újonc ezután szembeállítja magát a zárda többi lányával, azért is, mert úgy tűnik, egyértelműen meg akarja nyerni Guido szívét, most, hogy egyedülálló.

Mivel a bajok soha nem jönnek egyedül, itt a zárdában is ott van Achille Gentileschi, a titokzatos jótevő kerekesszékben, akiről Angela nővérnek kétségei vannak, és amelyről kiderül, hogy igaza van: a férfi valójában Dávid nagyapja, és el akarja venni Guidótól, hogy örököse legyen, mivel sikeres vállalkozó. Míg Nina talál egy új, de messze nem csábító munkát, hogy egy alternatív ugyanabban az iskolában, ahol Angela nővér tanít, Margherita élvezi a terhesség, még mindig nem ismeri a fenyegetést, hogy vár rá: Emilio nem Rómában a munka, de a kórházban. Amikor a fiú visszatér a feleségéhez, nincs bátorsága elmondani neki az igazat, és ez az, hogy beteg.

Azzurra visszautasítja Achilles javaslatát, hogy segítsen neki elvenni Dávidot Guidótól, de a férfi nem adja fel, és megzsarolja őt és Angela nővért: megengedi Dávidnak, hogy még egy évig velük éljen, de a zárdába költözik, hogy unokaöccse kötődni lehessen hozzá, majd elhozzák. A gyermek nagyapja egyébként azzal fenyegetőzik, hogy feljelenti Guidót, amiért a tárgyalóteremben valótlannak vallotta magát, Davide apjának vallotta magát, és az apácák kilakoltatásával is fenyegetőzik. Ezen a ponton Azzurra elfogadja a munkát, amit Achilles kínál neki, elkeseredve Guido-t, nem tudva a zsarolásról. Tovább bonyolítja a dolgokat, itt jön a titokzatos Darius, aki nem más, mint Achilles mostohafia. És Guido-nak szörnyű féltékenysége van.