Sisi 1. évad, 1-3. rész tartalma

Sisi, RTL Klub

Sisi 1. évad, 1-3. rész tartalma

 

2022.04.17., Vasárnap 18:50

1. évad, 1. rész

Miksa, a bajor herceg és felesége, Ludovika idilli életet élnek gyerekeikkel vidéki birtokukon. Egy nap Zsófia császárné meghívja húgát, Ludovikát és idősebbik lányát, Ilonát Ischlbe, ahol a fiatal I. Ferenc József császár hivatalosan is eljegyzi majd a lányt. Hogy a többi menyasszonyjelölt ne jöjjön rá a találkozó valódi okára, az önfejű Sisinek is utaznia kell, hogy általa ártatlan családi látogatás benyomását keltsék, és megőrizzék diplomáciai jó hírüket.

19:55 - 1. évad, 2. rész

Sisi születésnapján a császár vőlegényként meglátogatja a menyasszonya családját. A modern, forradalmi eszmékkel szimpatizáló Miksa bajor hercegnek azonban nem igazán tetszik Ferenc József, és nem akarja lányát egy háborús uszítóhoz adni. A herceg attól tart, hogy szabad szellemű lányát tönkreteszik az udvari intrikák, és még az oltár előtt is arra kéri lányát, hogy gondolja meg magát. Sisi szeretne felkészülni a nászéjszakára, ezért Ferenc egyik alkalmi ágyasát béreli fel udvarhölgynek.

21:00 - 1. évad, 3. rész

Sisi végre férjhez megy, és a császár figyelmességének köszönhetően a nászéjszakát nézők nélkül, kettesben töltik el. Közben császárnőként kénytelen többnyelvű, gyorstalpaló etikett órákat venni a savanyú Esterházy grófnőtől, ráadásul a mézesheteknek idő előtt véget vet a háborús helyzet. Azonban Sisi sem tétlenkedik, és a bécsi közönséget elbűvölve a hétköznapi emberekhez fordul, méghozzá magyarul, és szinte megbabonázza a rettegett magyar küldöttséget.