Hazatalálsz - új napi sorozat a TV2-n

Hazatalálsz, TV2
Hazatalálsz, TV2

Hazatalálsz címmel új magyar napi sorozat érkezik a TV2-re

 

Hazatalálsz címmel 2023. január 23-án este debütál a TV2 vadonatúj napi sorozata. A hétköznap esténként jelentkező széria három főszereplője a fiatal színészgeneráció egyik legtehetségesebb művésznője, Törőcsik Franciska, partnerei pedig Hajmási Dávid és Jaskó Bálint. A sorozat a képzeletbeli Farkasligeten játszódik és valóságos sztárparádéval várja a nézőket, hiszen feltűnnek színészlegendák és visszatérő sorozat-nagyágyúk is. Mások mellett Ábel Anita, Csapó Virág, Esztergályos Cecília, Jordán Tamás, Kamarás Iván, Kárász Zénó, Lékai-Kiss Ramóna, Nagy-Kálózy Eszter és Pindroch Csaba is fontos szerepet alakítanak a sorozatban.

 

Január 23-án tűzi képernyőre a Hazatalálsz első epizódját a TV2, ami egy új, napi sorozat szerelemről, családról, megváltásról. Egy történet, mely hisz a valódi emberi értékekben. Fókuszában egy számkivetett férfi áll, aki a társadalom és az élete mélypontján mégis hőssé tud válni, köszönhetően egyenes jellemének, akaratának, igazságérzetének és az őt átjáró feltétel nélküli szerelemnek.

- A TV2 programstratégiájának fő alkotóelemét sok éve a saját gyártású szórakoztató műsorok adják, mégis van egy olyan fontos törekvésünk, hogy teret adjunk új, fikciós sorozatoknak is. A horvát Pure Love című szériában láttuk meg azt a lehetőséget, amit a magyar nézői igényekre szabva működőképesnek gondolunk. A nálunk Hazatalálsz címet viselő napi sorozat új alkotói csapattal készült, nagyon jó szellemiségben, ami, ha eljut a nézőkhöz, megvan rá az esély, hogy jól működjön. – nyilatkozta Fischer Gábor a TV2 Csoport programigazgatója.

 

A már említett alkotócsapat vezetője Illés Gabriella, a TulipánTündér Produkció tulajdonosa, aki korábban éveken keresztül a TV2 kreatív vezetője volt.

- A TulipánTündér produkció életében mindig is meghatározóak voltak a mesék, talán ezért is talált ránk ez a feladat, hiszen a Hazatalálsz egy modern mese. A sorozat érdekessége, hogy “igazi" helyszíneken játszódik, azaz nem stúdiót építettünk fel, hanem megkerestük azokat a valós helyszíneket, amelyeket berendeztünk, átalakítottunk Farkasliget egyik-másik otthonának, irodájának, kávézójának... Ez a képzeletbeli kisváros kb. 100 km-re helyezkedik el Budapestről, egy igazi romantikus folyóparti település. Boldog vagyok, hogy egy főként nagyjátékfilmekhez, heti sorozatok elkészítéséhez szokott professzionális csapatot sikerült felállítanunk a TV2 új napi sorozatának alkotói körének, és reméljük, hogy a közönség tetszését is elnyeri a munkánk. – tette hozzá Illés Gabriella.

 

A sorozat készítői különösen nagy hangsúlyt fektettek a színészek kiválasztásába. Több hónapos casting folyamat során állt össze az a színészgárda, akik megformálják Farkasliget lakóit. Fontos volt, hogy lehetőséget adjanak fiataloknak és így egy új színész generáció tehetségeit tudják bemutatni szélesebb közönségnek. Ugyanakkor célkitűzésként jelent meg, hogy a televíziónézők kedvenceit új szerepkörben bemutassák és az is, hogy az első magyar sorozatokból legyenek nagy “visszatérők”, akiket már rég láttak az emberek. Mindemellett pedig a nagy színházi szerepekben brillírozó színészek is megjelennek majd a képernyőn. Így lett végül egy olyan egyedülálló színészcsapata a Hazatalálsz sorozatnak, ahol Nagy-Kálózy Eszter, Esztergályos Cecília, Ábel Anita, Csapó Virág, Lékai-Kiss Ramóna és Törőcsik Franciska által megformált karakterek éppúgy szomszédai lettek egymásnak Farkasligeten, mint Jordán Tamás, Kárász Zénó, Kamarás Iván, Pindroch Csaba, Jaskó Bálint vagy a főszereplő Hajmási Dávid által alakítottak.

 

A Hazatalálsz alaptörténete

Tamás (Hajmási Dávid) és nővére, Brigitta (Réti Adrienn) egy autóbalesetben elveszítették szüleiket, ezért állami gondozásba kerültek. Szomorú, árvaházi sorsukban osztozott a Tamással egyidős Rajmund (Jaskó Bálint), akit születésekor hagytak a gyermekotthon kapuja előtt, minden információ nélkül a családjáról. Rajmund mindig is féltékeny volt Tamásra és Brigittára, mert ott volt köztük a testvéri szeretet és támogatta, segítette őket a város leggazdagabb özvegye, Edit.

Tamás a gyermekotthon elhagyása után a fővárosba, Budapestre költözött. Elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, fiatalon megnősült és született egy kislánya, Mesi (Mátyássy Kála). Élete drámai fordulatot vesz, amikor munkája révén korrupciós ügybe keveredik, felfüggesztik és vizsgálat indul ellene, így teljesen elveszti az egzisztenciáját.

Rajmund élete teljesen másként alakult, mint Tamásé. A gyermekotthonban eltöltött évek után javító-nevelőintézetbe kerül egy komolyabb kamaszcsíny miatt. Innen egy nincstelen, dühös, a világnak s önmagának is bizonyítani akaró, emiatt ambíciókkal teli fiatalember kerül ki. Rajmund éles eszű, leleményes, ennek köszönhetően az alvilágban is gyorsan bizonyította rátermettségét és annyi pénzt keresett, hogy pazar életmódot folytasson. Nem riadt meg semmitől, korábban bordélyházat üzemeltetett, vagyona jelentős része innen származik.

Kissé megtörten, de becsületét mindvégig megőrizve, Tamás visszatér a szülővárosába, Farkasligetre, egy szerény kis házikóba, amit a gazdag özvegy, Edit (Csapó Virág) ajánlott fel korábban neki és a nővérének. A teljes egzisztenciális összeomlás és munkája elvesztése után Tamás elfogadja Farkasliget egyetlen állásajánlatát: szemétszállító lesz. A férfi megbékél sorsával, hogy egyedül, de szeretetben neveli kislányát, Mesit. Hazatérésekor, már a vonatút során megpillantják egymást Virággal (Törőcsik Franciska).

Virág és Tamás kapcsolata látszólag reménytelen a tagadhatatlan vonzalom ellenére. Virág Rajmundhoz készül éppen feleségül menni, aki ambiciózus tervével immár a társadalmi ranglétrán is feljebb készül lépni. Nem elég, hogy legalizálta a vagyonát, most egy nagyobb dobásra, egy komolyabb befektetésre készül, amihez az alpolgármester támogatását is igyekszik magáénak tudni.

Tamás és Virág egyre közelebb kerülnek egymáshoz, azonban újabb és újabb akadályokkal kell szembe nézniük. Rajmund mindent megtesz, hogy Tamást végleg elűzze a városból, Virágot pedig a családjával tartja sakkban. Csakis az igazság napvilágra kerülése állíthatja meg a rohamosan közelgő tragédiák láncolatát. Habár minden és mindenki ellene van, de Tamás mégis mindent megtesz, hogy fény derüljön az igazságra, így válik azzá, ami mindig is volt, egy valódi hőssé.