Sisi 2. évad, 1-3. rész tartalma

Sisi 2. évad, 1-3. rész tartalma

 

2023.04.09., Vasárnap

19:00 - 2. évad, 1. rész

Sisi beváltja az ígéretét Marie-nak, és kiveszi a kolostorból, amit Zsófia főhercegnő rossz döntésnek tart. Bismarck megsérti a császárt a késésével és a nagytestű kutyájával, ráadásul ellentmondást nem tűrő hangon közli Ferenccel, hogy a Német Liga elnökségéhez Ausztria már nem elég erős, és Poroszország nevében felszólítja, hogy adja át a vezetést. Ezért Sisi és Ferenc elutaznak Franciaországba, hogy Napóleon támogatását kérjék.

20:05 - 2. évad, 2. rész

Bismarck háborúra készülődik Ferenc ellen, és arra számít, hogy Almássy gróf ígérete szerint a magyarok majd mellé állnak a császárral szemben. Sisi hívatlanul meglátogatja a grófot, hogy megtudja, kit támogatnak egy esetleges háborúban. Marie komoly gondot okoz a palotában, nem hajlandó tanulni, és magára haragítja Ferencet. Amikor felgyújtja a saját ágyát, a császár vissza akarja vinni a kolostorba.

21:05 - 2. évad, 3. rész

Kornélia, Almássy gróf húga értesíti a lázadókat, akik titokban lepaktáltak Bismarckkal, hogy a császárné szabad préda. Ödön vezetésével elrabolják Sisit és Almássy grófot, a grófnénak azonban sikerül megszöknie. Közben Ferenc meglátogatja Sisi apját. Abban a bízik, hogy apósa, a bajor herceg majd a pártjára áll és meggyőzni Lajos királyt, hogy segítsen a monarchiának a fegyverek szállításában.