5 ötlet az idei nyári kertrendezéshez

Kerti bútorok

5 ötlet az idei nyári kertrendezéshez

 

A kertet nem egyszerű úgy kialakítani, hogy egyszerre legyen esztétikus és praktikus, jól kihasználható. Jellemzően rengeteg átalakítás eredményeként érhetünk el egy olyan formát, amivel nagyjából elégedettek vagyunk, és még így is minden évben vannak kisebb változások. A helyes út valahol a szépség és a funkcionalitás között van: ne látványkertet alakítsunk ki, de a szórakozás se menjen az esztétikum rovására.

 

Mire érdemes figyelni, hogy ez megvalósuljon?

 

1. Hagyjunk árnyékot!

Sokan nagyon könnyelműen szabadulnak meg a szerintük nem ideális helyen lévő fáktól, a végén pedig azt érik el, hogy a kertjük nyáron használhatatlan, mert egy talpalatnyi árnyékos felület sem marad. Senki sem szeret a legnagyobb melegben a napon aszalódni, szinte biztosan hosszú évekre tesszük tönkre a kertünket, ha minden fát kivágunk.

 

2. Alakítsunk ki ösvényeket!

Sokkal rendezettebb, átgondoltabb hatást kelt a kertünk, ha kialakítunk kerti ösvényeket, amik elvezetnek a bejárathoz, a garázshoz, a teraszhoz stb., tehát a különböző fontosabb egységekhez. Nem mellesleg a füvet sem tapossuk folyamatosan, ha az ösvényeket használjuk, így az is sokkal szebb lesz.

 

3. Adjunk teret a gyerekeknek!

Ha azt szeretnénk, hogy a gyerekek ne csak unatkozva lézengjenek a kertben, teremtsünk nekik lehetőséget a játékra! A kerti játszóterek sokat segítenek abban, hogy el tudják magukat kint foglalni, nem mellesleg egy jól kitalált játszótér esztétikusan is elhelyezhető.

Kerti játszótér

4. Gondoskodjunk a kényelemről!

A kerti bútorok sokat hozzátesznek ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a kertünkben. A megfelelő méretű kerti asztalok, székek, ülőgarnitúrák olyan komfortot biztosíthatnak, amilyen a lakásban is van, így sokkal szívesebben tartózkodunk majd kint!

Kerti bútor

5. Gondoljuk át, mire van szükségünk!

A kert millió lehetőséget rejt, de természetesen mindet nem is kell és nem is lehet kihasználni. Gondoljuk végig, mit is szeretnénk csinálni kint? Grillezni? Szalonnát sütni? Egy kerti tó partján üldögélni egy könyvvel? Ha a saját igényeink és preferenciáink mentén alakítjuk a kertet, sokkal szívesebben fogjuk használni!

 

Egy kertben mindenki jól érezheti magát, ha jól alakítják ki – inspirálódj a neten és tervezd meg álmaid kertjét!