Történelmi sorozat a Dunán

Az Atlanti-óceánon át, fotó - Cinenord, Julie Vrabelova
Az Atlanti-óceánon át, fotó - Cinenord, Julie Vrabelova

Az Atlanti-óceánon keresztül címmel lesz látható az Emmy-díjas filmsorozat a Duna TV-n

 

Egy hónapon keresztül kísérhetik figyelemmel a Duna nézői Az Atlanti-óceánon át című, Emmy-díjas történelmi filmsorozatot. A egész világon nagy sikert aratott széria június 27-től keddenként 21:55-től dupla részekkel látható.

 

A második világháború alatt játszódó amerikai-norvég-dán-angol-svéd-német sorozat két ország, Norvégia és az Egyesült Államok, és két befolyásos ember, a náci megszállás elől menekülni kényszerülő Märtha koronahercegné és az amerikai elnök, Roosevelt szemszögéből mutatja be az eseményeket, valamint az ehhez fűződő érdekeket és érzelmeket. A főszerepet a Dunán nagy sikerrel futó, hétfőnként látható A híd című krimisorozat nyomozója, Sophia Helin játssza.

Az Atlanti-óceánon át történetében Haakon király és Olaf koronaherceg Észak-Norvégiában szervezkednek, míg Märtha és a gyerekek a svéd Gusztáv király védelmét élvezik, aki azonban Hitler hűséges barátja. A trónörökös családjának helyzete egyre bizonytalanabb lesz. A norvég uralkodócsalád úgy dönt, hogy Nagy-Britanniába mennek, VI. György udvarába, csakhogy Märthát és gyermekeit már nem tudnák biztonságban északra vinni, hogy onnan együtt induljanak Londonba. Ekkor Olafék fontos döntést hoznak. A koronahercegnét és gyerekeit Amerikába kell küldeni. Roosevelt elnök örömmel szervezi meg az utazásukat.

A trónörökös feleségének, Märthának óriási szerepe volt abban, hogy a semlegességét sokáig féltő Egyesült Államok – élén Roosevelt elnökkel – végül hajlandó volt segítséget nyújtani Norvégiának. A valós eseményeket feldolgozó sorozat bemutatja Märthát, ezt a rendkívüli asszonyt, akit a norvégok hazájuk hősének tekintenek. A koronahercegné a háború idején egy idegen országban, férjétől távol próbált helytállni és népének hasznos vezetője lenni.

A történelmi sorozatok és a második világháború témája iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan Az Atlanti-óceánon át című sorozat, amelyben Crown Princess Märtha személyén keresztül a norvég királyi udvar mindennapjaiba is betekinthetnek a nézők.

 

AZ ATLANTI-ÓCEÁNON ÁT

2023.06.27., KEDD 21:55 - DUPLA RÉSZEKKEL

DUNA TV