A híd dupla részekkel, és második évaddal a Dunán

A híd (MTV/Film Iroda)

A híd című skandináv krimisorozat dupla részekkel, valamint kiderült, mikor jön a második évad

 

Óriási népszerűségnek örvend a Duna nézői körében a hétfő esténként látható, A híd című svéd-dán televíziós sorozat. Az izgalmas széria rajongóinak két jó hírrel is szolgál a csatorna: július 17-től dupla epizódok, július 31-től pedig Magyarországon először a szinkronizált második évad várja a nézőket.

 

A Bron/Broen, magyar fordításban A híd svéd-dán nemzetközi sikerű sorozat magyar szinkronnal követhető hétfő esténként a Dunán. Az első évadban a Svédországot és Dániát összekötő Øresund hídon történt különös emberölés ügyében nyomoznak. Egy nő holttestét pontosan a két ország határán találják meg, ezért a svéd detektív, Saga Norén (Sofia Helin) és a dán detektív, Martin Rohde (Kim Bodnia) közösen látnak neki az ügy felderítésének. Hamar világossá válik, hogy a kegyetlen gyilkosság egy szövevényes, baljóslatú bűnténysorozat része.

A skandináv krimi hangulata páratlan élményt nyújt. A zseniális, autista személyiségjegyeket hordozó női nyomozó karaktere egyedülálló a televíziótörténetben. A szintén briliáns Martin szöges ellentéte Sagának: tapasztalt, elkötelezett rendőr és példás családapa. A gyilkos kézre kerítése érdekében kénytelenek együttműködni, miközben rálátnak a bűnözés és a politika sötét összefonódására, és szembekerülnek nehéz társadalmi kérdésekkel is. Saga és Martin gyanúsítottak, alvilági alakok, tanúk egész sorát hallgatja ki, de mindenkinek megvan a maga titka és indítéka. A 10 részes, fordulatokkal teli első évad cselekménye és váratlan összefüggései garantáltan pattanásig feszítik az idegeket, július 17-től dupla részekkel jelentkezik a sorozat a csatornán.

A második évad július 31-től látható hazánkban először magyar szinkronnal a Dunán.

A híd július 17-től dupla részekkel, hétfőnként 21:35-től a Duna TV-n

(Fotó: MTVA/Film Iroda)