Agytorna címmel új vetélkedő a Dunán

Radványi Dorottya és Kautzky Armand, MTVA

Radványi Dorottya és Kautzky Armand vezetésével Agytorna a Duna TV műsorán

 

A vetélkedők nagy múltú hagyományait folytatva új műsort indít a közmédia. A Duna műsorvezetői, Radványi Dorottya és Kautzky Armand várják a játszani vágyó nézők hívását. Az Agytorna – a korábban az Almárium részeként látható kvíz – szeptember első hetétől jelentkezik.

 

A Duna hétköznap délutáni kvízjátéka a nagy népszerűségre tekintettel már nem az Almárium részeként, hanem önálló műsorként látható szeptember 4-től. Az Agytorna című vetélkedő játékmesterei, az Almárium házigazdái, Radványi Dorottya és Kautzky Armand lesznek heti váltásban. Öt kérdéssel teszik próbára a játékosok tudását, ha mindegyikre helyes válasz érkezik, a nyertes garantált ajándékot kap. Az izgalmakat a 3 perces időkeret és a változatos feladványok – többek között a filmrészletfelismerés, a képjáték, a betűkeveredés – biztosítják.

„Még izgalmasabbá teszi a játékot, hogy ketyeg az óra” – emelte ki Radványi Dorottya. Az Agytorna humán beállítottságú játékvezetője kedvelt rejtvénytípusát is elárulta: „A szerteágazó témakínálatból a filmrészletfelismerő az egyik kedvencem, de a természettudományos kérdéseket is szeretem, mert új ismereteket szerzek”.

Kautzky Armand szívéhez több okból is közel áll a formátum: „Hasznosnak tartom az ilyen típusú megmérettetést, számos témában lehet tesztelni a jártasságot, a többi mellett az irodalom vagy a földrajz területén. Ezenkívül nagyon élvezem az interaktivitást, a játékban személyes kapcsolatba kerülhetünk a nézőkkel, lehet beszélgetni a játékosokkal”.

A játékra a 061-759-55-00-ás telefonszámon lehet jelentkezni. A Duna új műsorát a játékosok és a nézők egyaránt élvezhetik, hiszen a kérdezz-felelek segíti a szellemi frissesség megőrzését, és az ismeretterjesztés mellett kikapcsolódási lehetőséget is nyújt.

 

Agytorna

Országos Premier

Duna TV

2023.09.04., Hétfő 17:00

 

Fotó: MTVA