Anne otthonra talál, 2. évad, 1-10. rész tartalma

Anne otthonra talál, 2. évad, 1-10. rész tartalma

 

2. évad, 1. rész

Az ifjúság a remény ígérete

Cuthberték bérlői felkavarják a kedélyeket, mikor elhintik: Avonlea-ben aranyat lehet találni. Nate és Dunlop beköltöznek a Zöld Oromba, és mindenkit megtévesztenek. Nate geológusnak adja ki magát, és elhiteti Mr. Barryvel és Avonlea többi lakójával, hogy aranyat talált, és azt a helybeliek javára akarja fordítani. Úgy tűnik, Jerry nem ismeri fel a támadóit, akik Anne kíváncsiságát kihasználva viszik véghez a csalást. Gilbert közben új barátra lel a tengeren

2. évad, 2. rész

Apró jelek, nagy következtetések

A gőzös Trinidad kikötőjébe érkezik, ahol Bash kénytelen szembesülni a múltjával. Barryék lelkes támogatói az aranyláznak, de Matthew és Marilla kissé bizalmatlan. Gilbert elszegődik egy hajóra, és eljut Trinidadba. Anne levélben akarja értesíteni az aranyról, úgy gondolja, Gilbert erre a hírre biztosan visszajön Avonlea-be. Nate és Dunlop folytatja csalárd terve megvalósítását, és mindenkit rá akarnak venni, hogy végeztesse el a talajvizsgálatot. Ebből, bár jóhiszeműen, de Mr. Barry és Mr. Andrews is hasznot akar húzni. Az elbűvölő Nate Marillát is megszédíti.

2. évad, 3. rész

Bízz a megérzéseidben!

A Barryékkel átélt kaland megtanítja Anne-t, hogy bízzon az ösztöneiben. Marilla kezdi gyanítani, hogy bérlői nem oly ártatlanok, mint amilyennek tűnnek. Anne Charlottetownba utazik a Barry családdal. Josephine néni elmeséli, hogy tíz évvel azelőtt egy másik városban is kitört az aranyláz, de végül kiderült, hogy nincs is arany. Anne és Diana utánajár, és rájönnek, hogy Nate és Dunlop csaló, de nem hisznek nekik, Mr. Barry pedig odaadja Avonlea lakóinak pénzét Nate-nek.

2. évad, 4. rész

Vágyak és hiú remények

Anne úgy dönt, ő lesz a „szerelem ügynöke". Diana közben otthon tanulja, hogyan viselkedik egy igazi hölgy. Egy végzetes találkozás fenekestül felfordítja Gilbert életét. Jeannie ír néhány levelet Matthew-nak, de titokban Anne válaszol neki, hogy Matthew-nak is legyen románc az életében. Amikor Matthew tudomást szerez erről, nagyon megharagszik. Dianáéknál nagy a feszültség, Mrs. Barry illemtanleckéket ad a lányainak, de rosszul sül el a dolog. Gilbert válaszol Anne levelére, de nem tud dönteni, hazamenjen-e. Trinidadban segít egy nőnek a szülésben, és egyre erősödik benne a gondolat, hogy nem akar farmer lenni. Orvos szeretne lenni, mindenáron.

2. évad, 5. rész

Az élet döntő pillanatai

Egy üvegezős játék égető kérdéseket vet fel a szerelemmel és a szépséggel kapcsolatban. Anne-t és Cole-t összehozza a különcségük. Anne-t és barátnőit nagyon foglalkoztatja a csók gondolata, és különféle játékok segítségével próbálnak ismerkedni vele. Anne bánata, hogy csúnyának tartja magát, és próbál különféle praktikával változtatni ezen, de végül rosszul sül el a dolog. Gilbert hazaindul Avonlea-be és Sebastiant is magával viszi.

2. évad, 6. rész

Téves következtetések

Anne új külseje mindenkit meglep. Anne semmiképpen nem akar iskolába menni rövid hajjal, de Marilla ragaszkodik hozzá. Fiúnak csúfolják, ezért később kipróbálja, milyen fiúnak lenni. Avonlea a karácsonyi ünnepségre készül. Anne az utolsó pillanatban megkapja az egyik fontos szerepet, de a sikerhez Matthew helytállására is szükség van. Marilla meghívja a karácsonyi vacsorára Gilbertet és Sebastiant. Gilbert ajándékot visz Anne-nek.

2. évad, 7. rész

Életünk felbukkanó emlékei

Marilla nem akarja elengedni Anne-t Josephine néni estélyére Charlottetownba, de egy kis trükk segítségével végül Diana és Cole társaságában mégis eljut oda. Az estély hatalmas élmény számukra, és sok kérdésükre választ kapnak. Marillát fejfájásrohamok gyötrik, és a látásával is baj van. Aggódik, hogy így csak teher lesz Anne és Matthew vállán, és még Matthew-tól se akar segítséget elfogadni.

2. évad, 8. rész

Hamis vélekedések

Közeleg az esküvő, és Anne elgondolkodik, hogy ő milyen mennyasszony szeretne majd lenni. Marilla Charlottetownba utazik Rachel Lynde-del, hogy megvizsgáltassa a szemét. Nagyon aggódik, hogy valami komolyabb bajról van szó, de a szemész egyelőre megnyugtatja. Sebastiannek a fogával van baj, és amikor orvosságot akar venni, megtudja, hogy Charlottetown mellett van egy Mocsár nevű városrész, ahol feketék élnek. Mindenáron el akar menni oda. Prissy és Mr. Phillips eközben az esküvőjükre készülnek…

2023.09.06., Szerda 21:00

2. évad, 9. rész

Tetteink mutatják, mit érünk

Az új tanár rendhagyó tanítási módszerekkel – és egy motorbiciklivel – érkezik Avonlea-be. Új tanító érkezik Mr. Phillips helyér, Miss Muriel Stacy. A modern felfogású tanárnő kivívja a Haladó Anyák Varróköre és Rachel Lynde haragját. Anne rajong Miss Stacyért, de az ismerkedésük rosszul sül el, és Anne mindent megtesz, hogy kijavítsa a hibát.

Gilbert komolyan veszi a tanulást, de Bash emiatt elveszettnek érzi magát. Sebastian úgy érzi, Gilbert cserbenhagyta a farmon. Meglátogatja Maryt a Mocsárban, és neki panaszolja el a baját. Matthew és Avonlea többi lakója egy tyúkokat lopkodó rókára vadászik, csakhogy ez a róka Anne barátja…

2023.09.13., Szerda 21:00

2. évad, 10. rész

évadzáró epizód

Így lesz jobb a világ

Rettenetes dolog történik, és Anne összehívja a barátait, hogy segítsenek megmenteni Miss Stacyt. A verekedés után el akarják küldeni Miss Stacyt az iskolából, ezért gyűlést hívnak össze Avonlea lakói számára. Főleg Rachel Lynde harcol Miss Stacy ellen, emiatt az ügy miatt össze is vesznek Marillával. Eközben Anne és a barátai kitalálják, hogyan próbálják megmenteni Miss Stacyt, hogy Avonlea-ben maradhasson. Ehhez Charlottetownba utaznak, ahol Josephine néni talál megoldást a problémájukra, és Cole-éra is. Sebastian feleségül akarja venni Maryt, de a dolog nem megy zökkenőmentesen. Bash váratlan ajándékot kap, Cole pedig meglepő döntést hoz.