Érted mindent 1-4. rész tartalma

Érted mindent 1-4. rész tartalma

 

2023.10.24., Kedd 19:45 - 1. rész

Mia úgy dönt, hogy felhagy ígéretes ügyvédi karrierjével Lisszabonban, és egy időre vidékre költözik a szüleihez. Nem sejti, hogy folyton háborúban álló ketté osztott falut talál majd, amelyet most felerősít egy gát építésének a terve, ami miatt az egyik falurészt el kell árasztani. A projekt mögött Renata Jones áll, aki azzal a titkos szándékkal érkezett ide, hogy múltbéli sérelme miatt bosszút álljon a település lakóin. Velük egyidőben érkezik szülőfalujába a polgármester fia, Afonso is, aki szenvedélyes mérnök és hisz a duzzasztógát előnyeiben. Mia és Afonso még a barikád különböző oldalán se kerülhetik el végzetüket, egymásba szeretnek. Szüleik ki nem állhatják egymást, Mia volt barátja pedig hajlandó a végsőkig küzdeni a lányért. Vajon Afonso és Mia képesek lesznek új hidakat építeni és régieket felégetni a szerelem nevében?

2023.10.25., Szerda 19:45 - 2. rész

Rio Meandro partján lévő két falu lakói megdöbbenten hallgatják Renata Jones tervét a duzzasztógát megépítéséről, amelynek hatalmas ára lenne: Ófalu, ahol Afonso családja él, vagy Újfalu, ahol Mia és családja él- víz alá kerül. Az idegeneknek csak Bernardo és Constança örül, mert sokáig lesz szállóvendégük a panziójukban. Közben mindenki Helena orvosnő életéért aggódik, akit elsodort az ár az esti viharban. Mónica meglepődik, hogy férje, Paulo feltűnően sokat tesz az ellenséges faluhoz tartozó nő megmentéséért. Mia minden ügyvédi módszert bevet, hogy megakadályozza a gát megépítését.

2023.10.26., Csütörtök 19:45 - 3. rész

Újfalu lakóinak egyre kevésbé tetszik a gát ötlete. Afonso megváltozott véleménnyel látogatja meg Renatát, hogy átbeszéljék az építkezést, közben Mia tovább nyomoz a megállítása érdekében. Később Afonso beavatja apját a tervébe, illetve elhívja Miát vacsorázni hasonló szándékkal, ez azonban feldühíti a lány szüleit. A két családfő tovább vitázik, míg gyermekeik egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Miguel fel akarja újítani a régi kápolnát a falu lakói számára. Renata múltjának egy darabjára fény derül. Eugénio olyan felfedezést tesz, ami sokak életét felforgathatja.

2023.10.27., Péntek 19:45 - 4. rész

Nuno megpróbál minél többet kideríteni Miáról, miközben Renata a lány szülein keresztül próbál a közelébe férkőzni. Az Amado családnak továbbra is gondot okoz az öntözőrendszer hiánya. Gabriel hirtelen felbukkan a faluban, Miguelt pedig teljesen megdöbbenti az új pap érkezése. Mia és Afonso kapcsolata tovább mélyül. Helena és Mónica összevesznek a szalonban egy recept miatt, ami tovább növeli a gyanút Mónicában.