A Király 1-4. rész tartalma

A Király 1-4. rész tartalma

 

2023.11.20., Hétfő 21:15 - 1. rész

A hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején járunk. Jimmy ekkor még Imi, feleségével, Verával és a nő két gyerekével él egy külvárosi önkormányzati lakásban. Egy presszóban dolgozik pohárleszedőként, ahol engedély nélkül még záróra után sem ülhet le zongorázni, pedig minden vágya, hogy hivatásos zenész legyen, ám ehhez vizsgát kell tennie. Gabi bácsi, a pajzán dalokat költő bárzongorista veszi szárnyai alá, és figyelmezteti, hogy kegyetlen, korrupt világba készül belépni. Jimmy mindent elkövet, hogy zenész státuszba kerüljön, bár senki sem hisz benne – Editet, a házukba költöző fiatalasszonyt kivéve. Találkozásuk mindent megváltoztat...

2023.11.21., Kedd 21:15 - 2. rész

Jimmy Edit mellől látogatja Verát és fiát, Krisztiánt. Vera tudja, hogy férje kettős életet él, Jimmy azonban nem hajlandó sem őszintének lenni, sem választani a két nő között: Vera a gyerekének az anyja és a biztos pont, Edit pedig az a nő, aki hisz benne, aki bátorítja. Jimmy új munkahelyén ugyanis folyamatosan összetűzésbe kerül a Casanova sztárfellépőjével, Luival. Amikor kakaskodó viszályuk egy sajátos dalversennyé válik a színpadon, egy bűnözőkből álló társaság felfigyel Jimmyre.

2023.11.22., Szerda 21:15 - 3. rész

Megismerjük a gyönyörű, szabad szellemű és életvidám Marit, aki táncosokból álló csapatával járja Budapest lokáljait. Ezúttal a kezdő állomásuk a Casanova. Mari először Jimmy hangjára figyel fel, majd a színpadon összekapcsolódik a tekintetük. Az első italmeghívást követően egyre intenzívebbé válik a kapcsolat, Jimmy egyedül a családját illetően szűkszavú. Az kiderül Mari számára, hogy van két fia, hogy nős, de már nem él együtt a feleségével, de valahogy mégsem teljesen tiszta a kép. Mari bízik benne, hogy minden el fog rendeződni.

2023.11.23., Csütörtök 21:15 - 4. rész

1988. A magyar könnyűzenei világ megváltozik. Vilmányi, Erdős Péter korábbi jobbkeze és riválisa kerül az ORI élére, és kitalálja, hogy nyugati példák nyomán rendezzenek fesztivált. Novaiék elkezdik Jimmyt felkészíteni az Interpopra. Mivel Jimmy betölti a harmincat, ezért úgy tekint a fesztiválra, mint az utolsó lehetőségre, hogy befusson. Közben Marinak is jön egy nagy lehetőség: Ausztráliába hívják modellkedni. A nő boldog, Jimmy azonban fenyegetve érzi magát és a kapcsolatukat, attól tart, ha Mari számára kinyílik a világ, el fogja veszíteni.