Lara választása 46-50. rész tartalma

Lara választása 46-50. rész tartalma

 

2023.11.27. Hétfő 13:00 - 46. rész

Jakov és Leila továbbra is a szigeten tengődnek. Ide érkezik meg Donnie és Patrick, akik le is táboroznak. A Zlatar hajógyár dolgozói egyre elégedetlenebbek, de a sztrájk sem hoz eredményt, továbbra sem kapják meg az elmaradt fizetésüket. Zoran hiába figyelmezteti Tončit, hogy Dinko szándékosan teszi tönkre a céget, a helyzet odáig fajul, hogy elbocsátják az ügyvédet. Lara megkapja Nikšától a születésnapi ajándékát, a zongorát a Zlatar-házból, amit a fogadó udvarán állítanak fel. Tonči meglátogatja Larát és az unokáját a fogadóban. Itt találkozik össze Matéval, a hajógyár egyik munkásával, aki nem bírja fékezni az indulatait. A veszekedés során elveszi Nikša pisztolyát, és lelövi őt.

2023.11.28. Kedd 13:00 - 47. rész

Nikšát válságos állapotban szállítják kórházba, élet és halál között lebeg. Jakov és Leila összetalálkozik Donnie-val és Patrickkel a szigeten. Kiderül, hogy a két férfi kincsvadász, egy régi hajóroncsot készülnek kifosztani. Végül Jakov végzi el a feladatot, cserébe azt kéri, hogy vigyék el őket Cape Townba. Dinko és Danijel kicsalja a hajógyár dolgozóitól a részvényeket, de az öreg Paškót nem tudják rávenni az eladásra. Tonči elintézi, hogy Matét ne tartóztassák le, mivel a pisztoly véletlenül sült el, és egyébként is magát hibáztatja a kialakult helyzetért. Nikša túléli a lövést, és amikor magához tér, Lara örömében megcsókolja.

2023.11.29. Szerda 13:00 - 48. rész

A hajógyári munkások sorra adják el a részvényeiket. De Dinko még ebből is kimagyarázza magát, ezért még Nela se gyanakszik rá. Csak a rész végén derül ki, mikor Dinko elviszi egy út szélére, hogy végig összejátszott a polgármesterrel és a fiával, hogy tönkre tegyék a céget. Nikol eladja a részvényeit Danijelnek, így a többségi tulajdonrész Dinko kezébe kerül. Közben Leilát megtalálja Patrick, akitől ellopta az érméket. Jakov megmenti, de lekésik a hajót, amivel elindulhattak volna hazafelé. Azonban a mólón megmentenek egy Vuksan nevű férfit, aki beszél dél-szlávul, és ő felajánlja nekik a segítségét. Niksa kórházban, Lara közben őrlődik az érzésein.

2023.11.30. Csütörtök 13:00 - 49. rész

Miközben Nela próbál hazaérni, Dinko felvázolja az új szituációt a családnak. Nela későn ér oda, hogy figyelmeztesse őket. Még aznap el kell hagyniuk a házat. Nikolt közben felképeli az anyja, így végül elfogadja Dinko ajánlatát, és ott marad vele a házban. Míg a családja a nagy hajóba költözik. Kike ott marad, hogy vigyázzon Nikolra. Lara eldönti, hogy tovább lép és megcsókolja Niksat. Jakov és Leila összebarátkozik Vuksánnal, aki elviszi őket Horvátországba a hajóján.

2023.12.01. Péntek 13:00 - 50. rész

Jakov és Leila megérkeznek Szplitbe. Vuksan ad nekik pénzt. Felmennek Kris lakására, ahol Jakov nyomokat keres, majd este elmennek, mert Jakov a távolból látni akarja a szüleit. Közben megtudja, hogy mi lett a céggel és végül elmennek a sírjához. Dinko élvezné az új életét, még a gyerekeket is elviszi a villába, úgy, hogy nem szól Blankának. De Blankának elege lett és elment a hajóra, ahol bocsánatot akart kérni, de végül már Tonci is ellene fordult és Nela végre elérte azt, hogy Tonci beismerje, hogy Nela jobb a mártír, kígyó Blankánál. Lara beadja a derekát, és benne van, hogy Niksával járjon, de Niksa a végén elemeli a tétet, és megkéri a kezét. Mija és Zoran kapcsolata felhőtlen, ám Mija meglátja a jachton Vuksant, akiről már a rész eleje óta sejteni, hogy nagy szerelme volt.