Jóban Rosszban 43-52. rész tartalma

Jóban Rosszban 43-52. rész tartalma

 

2024.04.08., Hétfő 11:55

43. rész

Judit főnővér kezdi feltérképezni Annát. Elmondja neki, hogy az apja lelépett, amikor ő tinédzser volt. Rozinál, a recepciós pultnál egy nagy csokor virág és egy doboz bonbon várja Rékát. Réka beront Nándihoz, odadobja a virágot és a csokit, hogy nem kell. Nándi csodálkozik ezen, mert nem ő küldte az ajándékot. Réka nem hisz neki. Lenke beállít az Aranyvirágba. Megcsillogtatja a vejének, hogy - tekintettel a leendő unokára - beszállhatna a gyógyfürdő beruházásba. Péter érkezik haza, meglógott a konferenciáról. Bemegy a kórházba, de nem érti, hogy Nándi miért hűvösebb vele a szokottnál is.

44. rész

Nándi a titkos fényképeken van kiakadva, Péter viszont azon, hogy Nándi tud a képekről. Honnan is? Otthon Péter megpróbálja eltiltani Barbarát Dávidtól, cserébe más lehetőséget csillant meg előtte. Közben újabb hatalmas csokor érkezik a recepcióra... Rozi folytatja Margit külső átalakítását, Viktor pedig felfigyel a szinte újjászületett nővérre. Réka kiszedi Roziból, hogy ki küldte a csokrot. Rozi erre Nándinak is figyelmébe ajánlja a titkos hódolót. Iván azt tanácsolja Juditnak, hogy beszéljen őszintén Annával, ha azt gyanítja, hogy privát is van közük egymáshoz. Közben Viola görcsölni kezd, a családja ott ül az ágya körül. Iván is úgy dönt, meglátogatja Violát.

2024.04.09., Kedd 11:55

45. rész

Előd úgy dönt, hogy jó fiú lesz. Réka megint kap egy nagy csokor virágot, Rozi irigykedik. Judit egy fényképet csúsztat Anna táskájába. Margit szól Viktornak, hogy Viola görcsöl. Viktor riasztja a nőgyógyászt, és rohan a nővéréhez. Előd ez alatt a megbízójával beszél, aki arra akarja rávenni, hogy akár erőszakkal, de húzza csőbe Gábort, a titkárt. Előd elszólja magát, hogy együttműködne Lenkével. A férfi megfenyegeti, hogy ha önállósítja magát, repül a sittre. Megcsörren Előd telefonja, a kórházból hívják...

46. rész

Előd beront a kórházba, de nem engedik be a kórterembe, mert Viktor van éppen Violánál, aki közli vele, hogy spontán vetéléssel elment a gyereke. Mihály kitartóan udvarol Rékának, a diéta megbeszélése ürügyén. Judit és Anna egymás vállán panaszkodik Bóta István miatt. Réka főnöki minőségében letolja Nándit. Anna megérti, hogy megfigyelésre még a kórházban kell maradnia, de nem akar többé találkozni a főnővérrel. Viktor ezen meglepődik, hiszen Judit szerinte, jó szakember.

2024.04.10., Szerda 11:55

47. rész

Anna behívja magához Rozit, és Juditról faggatja. Mihály és Réka a kórház kertjében sétál. Utána Réka bevallja Laurának, hogy Mihály többet jelent neki, mint egy beteg. Anna Csabától kérdezgeti, hogy milyen Judit. Ezután Csaba és Rozi töpreng, hogy mit akarhat a német nő a főnővértől, csak nem leszbikus?Viktor megkérdezi Juditot, hogy miért neheztel rá a német nő. Judit adja az ártatlant. Viktor csodálkozik, de megkéri, hogy ne terhelje Annát a jelenlétével.

48. rész

Nándi "betör" Laurához a villába. Felszabadultan szerelmes ugyanis, mióta szakított Rékával. Laura viszont elküldi, mert a családi fészek az szent?Előd felvásárol egy egész virágboltot Violának. Judit és Iván beszélget Viola vetéléséről. Iván tesz egy megjegyzést, hogy talán jobb így, mert a polgármesternő lánya nem kifejezetten anyatípus. Viktor ezt meghallja és a sebészre támad. Judit felhívja az anyját, Mártát, és beszámol neki az Anna Müller sztoriról. Előd meglátja Ivánt a kantinban, provokálja, majdnem behúz neki egyet, de az utolsó pillanatban visszakozik.

2024.04.11., Csütörtök 11:55

49. rész

Judit rendkívüli szabadságot pórbál kérni Rékától, mert megtudja, hogy Bóta István látogatóba jön Annához. Viktor felfigyel arra, hogy Margit milyen gondosan ápolja Dávidot. Viola megkéri Irént, hogy segítsen neki a doktornő, hogy néhány napot még bent maradhasson. Barbara féltékeny lesz Margitra, megpróbál kibékülni Dáviddal. A villában Laura főz Nándinak. A férfi megint felemlegeti az ős-sztorit, a közös titkukat?Réka az irodában dolgozik, amikor beállít Mihály, és különösebb teketória nélkül megcsókolja.

50. rész

Anna rosszul lesz, Viktor előkészítteti a műtőt, de Pétert nem érik el telefonon. Lenke kiborul a családi problémáktól, Gábor, a titkár tartja benne a lelket. Laura azt hazudja Barbarának, hogy Rékának vitt be valamit a kórházba. Barbara láthatóan nem hisz neki. Villő szerint nem Viola az egyetlen nő a világon, aki gyereket szülhet Elődnek. Előd ettől teljesen elképed. Réka egy gyerekkori álmáról beszél Jánosnak, a pszichiáternek. Elmondja, hogy néhány napja újraálmodta a régi álmot, és egy betege is megjelent benne. Viola azért hívja be magához Elődöt, hogy elmondjon neki egy fontos dolgot. Előd nagyon kíváncsi, hogy mi lehet az.

2024.04.12., Péntek 11:55

51. rész

Csillagkúton csupa pozitív dolog történik ezen a napon: Viola elmondja Elődnek, hogy gyereket akar tőle, a Klinikán pedig Nándi azt közli Judit főnővérrel, hogy van keret egy új nővér felvételére. Bizonyos Janovics Ivett jön állásinterjúra - Nándi kérdezgeti a múltjáról, s kiderül, hogy a nőnek priusza van. Annát mégis műteni kell, és egy új beteg is érkezik a klinikára, Zoltán, akinek egész életét három dolog töltötte ki: a taxizás, a cigaretta, és a kilenc éves kislánya, Luca. Most döntenie kell, hogy a cigaretta, vagy a másik kettő.

52. rész

Ivett bevallja Nándinak a múltja részleteit, a gazdasági igazgató pedig elképed, nem nézte volna ki mindezt ebből a szolid nőből. Most döntenie kell, hogy ad-e egy esélyt neki. Közben a klinika udvarán Zoltán cigarettát kunyerál a többi betegtől. Anna bizonyos okok miatt úgy dönt, saját felelősségére hazamegy - ezt a szándékát pedig elmondja az orvosának is. Iván észreveszi a folyosón Ivettet, az új nővért. Réka pedig egyre többször látogatja meg Mihályt.