Jóban Rosszban 103-117. rész tartalma

Jóban Rosszban 103-117. rész tartalma

 

2024.05.13., Hétfő 12:10

103. rész

Barbara megint provokálja Laurát... Előd egy újabb találka reményében telefonál Helénnek. A helyi rosszfiút érezhetően összezavarta a szőke szépség. Elődnek kezd sok lenni Dávid és Piroska egyszerre az Aranyvirágban. Előd után Nándi jelentkezik be az amerikai nőnél, azzal, hogy van egy kis probléma, de ő már tudja a megoldást is. Helén sejti, hogy Nándi összerakta a mozaik egy fontos részletét. Gergő és Julcsi első csókja közben valaki kinyitja az ajtót, a kínos jelenet pedig veszekedésbe torkollik. A váratlanul hazaérkező Péter rajtakapja Laurát, hogy kutat a lányuk holmijában. Margit és Irén a szerelemről beszélgetnek, de az őszinteségnek megbántódás lesz a vége.

104. rész

Nándi egy igen elmés megoldást javasol Helénnek az 51 százalék megszerzésére. A nőnek tetszik az ötlet. Nándi eldönti, hogy tőrbe csalja Pétert. Margit Violának önti ki a szívét. Viola győzködi a nővért, hogy ne legyen túlságosan félénk, mert Viktor nagyon rendes. Laura az esküvői tervekről faggatja Rékát, aki szolid esküvőt beszélt meg Mihállyal, de Laurában föléled a gigantománia. Réka beszámol Mihálynak az új helyzetről. Előd egyedül találja Piroskát a kocsma vendégrészében, és a jósnő megragadja az alkalmat, hogy rátukmálja tudományát Elődre, aki meghökken a jóslattól. Piroska viszont elszólja magát Viola előtt, aki rátámad Elődre.

105. rész

Előd megpróbálja megmagyarázni a helyzetet. Közben Ivett találkozik Anettel, és közli vele a nagy hírt, hogy Mihály elveszi Rékát. A nő hűvösen reagál, látszólag nem érdekli a dolog, valójában azonban máris kész a döntő csatára. Hamarosan találkozik is Mihállyal. Megtörténik az aláírás Péter irodájában. Helén, azaz Mrs. Tanakis persze nem megy el, az ügyvédje helyettesíti. Ez az a pillanat, amikor még mindenki azt hiszi, hogy jó üzletet kötött. Réka rázúdítja Mihályra mindazt, amire Laura már rábeszélte, s a restaurátor egyre rémültebben hallgatja, hogyan alakul át a saját esküvője. Helen, arcán kaján mosollyal beállít a Klinikára, ahol Péter éppen eufórikus állapotban ünnepel...

2024.05.14., Kedd 12:10

106. rész

Péter ünneplését különös látogató zavarja meg: Helen érkezik és bejelenti, hogy a Preginvest az ő cége. Péter agyán átfut az elmúlt tizenöt év, eszébe jutnak a Minnesota-ban töltött évek. Mihály és Dávid tisztázzák a kölcsönös sérelmeket, majd Mihály meglepő ötlettel áll elő. Barbara is tisztázó beszélgetésre szánja el magát, úgy dönt, bemegy a kórházba és megkeresi Margitot. Az amerikai nő találkozót ad Elődnek, aki úgy érzi, hogy elérkezett végre az ő ideje. Péter erőt gyűjt egy beismerő vallomáshoz..

107. rész

Péter nekifog, hogy múltjának kínos időszakát felfedje Laura előtt, de amikor addig jut, hogy a Preginvest tulajdonosa az a Helen Fitzerald, akit Laura is megismert még Minnesota-ban, a mindig túlbuzgó főorvos-né átveszi az irányítást, amellyel persze tovább bonyolítja a helyzetet. Viola megpróbálja elszámoltatni Elődöt, hogy hol töltötte az előző éjszakát. A férfinak viszont már máshol jár az esze, és hamarosan egy virágcsokorral a kezében randevúra indul. Nándi körbevezeti Helent a kórházban. Ezalatt a Pongrácz villában Laura úgy dönt, átkutatja Barbara szobáját.

108. rész

Laura pánikba esik a Barbara szobájában találtak miatt, riadalmát számonkéréssel palástolja, ám Barbarában a gyanú már szinte bizonyossággá érett, így nem hisz az anyjának. Előd csalódott Helén miatt, arra gyanakszik, hogy az amerikai nő mással kavar, ezért elhatározza, hogy meglesi. Aztán alaposan meglepődik a látottakon, Helen pedig elmagyarázza neki, hogy minek is tartja tulajdonképpen, és hogy hol a helye Elődnek ebben a történetben. Réka megpróbál Péter segítségére lenni, amikor Laura a koktélparti vendéglistáját állítja össze, de a sógornője nem hagyja magát. Sőt, Helen még kísérőt is visz magával, amivel aztán igazán megdöbbenti a vendégeket fogadó Pétert. Mihály elmondja Rékának, hogy kit kért föl esküvői tanúnak, ami ugyancsak meglepő választás.

2024.05.15., Szerda 12:10

109. rész

Miközben a partin a Laura-Nándi-Helen-Péter négyes tagjai csipkelődnek egymással, a Nemes testvérek között Margit a téma. Dávid elképed a megtudott részletektől, egyáltalán nem érti a bátyját. A Klinikát már a közelgő esküvő foglalkoztatja. Iván erősen aggódik, mert Anett valami meglepetést tervez, a sebész pedig rossz tréfától tart. Az esküvőt a kertben tartják, ahol minden kész az ünnepségre, a menyasszony Barbara szobájában készülődik. Az ünnepi hangulatot csak Gergő és Julcsi ámokfutása zavarja meg, Irén pedig pánikba esik. Aztán lassan megérkeznek az első vendégek, köztük Iván, Anett nélkül. De a meglepetés még csak ezután következik...

110. rész

"Csak a boldogító igen után szabad felbontani!" - ez van írva arra a csomagra, amely Anett ajándékát rejti. Iván teljesen kiakad, nem tudja, hogy mire megy ki a játék. Aztán megérkezik Lenke is, de a már megszokottól eltérően nem egyedül. Laura és Nándi próbál társalogni, egyikük sem veszi észre, hogy egy figyelő szempár tapad rájuk. Viola emlékezteti Elődöt, hogy ő csak azért van a meghívottak között, mert a polgármesterasszony veje, de Elődöt egészen más érdekli. Meglátja a vendégek között Helen Fitzerald-ot. Megérkezik az anyakönyvvezető is, aki zavarában Pétert nézi a vőlegénynek. Ekkor következik csak az igazi meglepetés...

111. rész

"Szeretlek, mindig is szeretni foglak..." kezdi olvasni Péter a távirat szövegét, miközben a vendégek és az anyakönyvvezető egyre türelmetlenebbül várják az ifjú párt. Értetlenkedve fogadják Péter bejelentését. Találgatnak, hogy vajon ki vagy mi az igazi indok. Anett mindenképpen Rékával akar beszélni, de ehhez Laurán keresztül vezetne az út. A klinikán Gergő egyre ingerültebb, úgy érzi, már-már megfullad a sok gondoskodástól. Barbara nem tágít, mindent tudni akar anyja múltjáról. Réka kibontja Anett ajándékát...

2024.05.16., Csütörtök 12:10

112. rész

Villő beteg, Lajos és Gyöngyi egyedül viszi a boltot az Aranyvirágban. Lajos bepróbálkozik Gyöngyinél. Megjelenik a két nepper, Feri és Árpi, akik Elődöt keresik. Lajos jelzi, hogy a tulaj távollétében ő a főnök. Dávidnak nagyon ismerős a két fickó, ám csak később jön rá, hogy hol is látta őket... Barbara teljesen rákattan Laura (és így önnön) múltjának kutatására, Dávid pedig már nagyon rosszul viseli az örökös nyomozást. Anett felkeresi Rékát, aki elmondja neki, hogy már kibontotta a csomagot. A klinikán Rozi beindítja a pletykagépezetet.

113. rész

Judit, Péter körül sertepertél, és együttérzéséről biztosítja. Gábor megint ráhajt Gyöngyire, ám Lajosnak ez persze nem tetszik. Az első gyógyszálló-tárgyaláson Helén mindenkibe beleköt. Péter és Lenke felhívja a nő figyelmét az anyagi és egyéb korlátokra, de Helén csak gúnyolódik. Nándi nagyon figyelmes Rékával, vigasztalgatja. Dávid Villőtől vár segítséget Feri és Árpi eltávolítására. Barbara arról faggatja Rékát, hogy Laura terhes volt-e, amikor férjhez ment. A Nemes-család jóízűen falatozik a Lenke által frissen sütött süteményből, amikor kiderül, az valaki másnak készült.

114. rész

Laura arról faggatja Pétert, hogy mire alapozza Helén a fölényét. Nándi megpróbálja jobb belátásra bírni Helént, de az amerikai nő tudomására hozza, hogy őt nem lehet irányítani, az üzlet pedig üzlet. Barbara továbbra is kínozza Laurát, hogy, hogy is volt az, amikor férjhez ment. Viktor unja már, hogy mindig ő a jó fiú. Rozi jóakaratúan figyelmezteti Margitot, hogy Viktor más csajoknak is bejönne. Réka már halálosan unja, hogy a Klinikán még mindig ő a téma, amikor egy kislány érkezik: Luca, a nemrég meghalt Cseh úr kislánya. Füredi táncolni menne Lenkével, de Péter nem engedi. Elmondja a barátjának, hogy mi várhat rá.

2024.05.17., Péntek 12:10

115. rész

Helén érezteti Nándival, hogy sokat veszíthet, ha okoskodik. Margit békülni szeretne, de hiába hívja Viktort, aki ugyan fáradtan, de feldobottan jön meg az éjszakai buliból. Gyöngyi elzavarja Gábort, aki bosszúra szánja el magát. Dávid beadja a derekát, segít Barbarának a magánnyomozásban. A kamaszlány később szembesíti anyját a gyanújával. Az üzleti tárgyaláson egy vitában Nándi Helén mellé áll, a többiek pedig nem értik, mi történt. Lenke komolyan aggódik Füredi miatt. Közben az Aranyvirágba két félrészeg alak érkezik.

116. rész

Tovább mélyül a konfliktus Laura és kamasz-lánya között, mert Barbara egyre erőszakosabban kutakodik anyja múltja után. Az Aranyvirágban Előd megtudja, hogy miért vitte el a rendőrség Ferit és Árpit. Dávid aggódik, beszélni akar Előddel a két nepperről. Nándinak őszinteségi rohama támad, amikor Helénnel tárgyal, és a rafinált amerikai nő gyorsan veszélyes vizekre viszi a lelkiző üzlettársat. Piroska jósol Ivánnak, aki persze csak nevet az egészen, de a három megjósolt kellemetlenség közül az első máris valóra válik.

117. rész

Laura rájön, hogy valójában mire akar kilyukadni Barbara az állandó nyomozásával. Közben Dávid konfliktusba keveredik Előddel a két letartóztatott nepper miatt. Sőt, Viktor számára is nyilvánvalóvá válik, hogy ki a két alak, mert Margit elmesél egy régi történetet. Közben a Csillagvirág Klinikán a nyomozók az igazgató urak iránt érdeklődnek. De Pétert és Nándit most más foglalkoztatja. A konzorcium elérkezik az első döntés meghozatalához. Helén már az érkezésével is feltűnést kelt, és a szavazási procedúra csak ezután következik. A személyzet viszont egész másról beszél: beválni látszik Piroska második baljóslata is, a klinikára új beteget hoz a mentő...