Jóban Rosszban 118-132. rész tartalma

Jóban Rosszban 118-132. rész tartalma

 

2024.05.20., Hétfő 12:10

118. rész

A szavazási procedúra után Helén stratégiát módosít, és újabb célpontot talál. Mindenki érzi, hogy óriási a tét, hogy Nándi kulcsfigura lett ebben a cégben, ezért elsősorban őt akarják megdolgozni. Közben dolgoznak a nyomozók is, sikerül megpuhítaniuk a két neppert, már csak a megbízót kell megtalálni. Az Aranyvirág az első számú célpont, ahol együtt a Várnagy család. A kórházban ezalatt gondos kezek ápolják a nemrég behozott beteget. Iván elmeséli Piroska jóslatát, Réka pedig csak nevet rajta, de Anett egyáltalán nem találja viccesnek a dolgot. Barbara folytatja az apasági magánnyomozását.

119. rész

Viktor érzi, hogy öccse újra nagy bajban van, ezért segítséget ajánl Dávidnak, ahogy Villőék is érzik, hogy Előd körül sincs minden rendben. Dávid úgy dönt, beszél az anyjával, elmond Lenkének mindent. Barbara véletlenül kihallgatja Laura és Nándi beszélgetését, és számára már teljesen egyértelmű a helyzet. Péter minden erejével az üzletre koncentrál, attól tart, hogy Helén Nándi után Lenkét is behálózza. Ezért saját magát veti be, csakhogy Helén mindent megtesz, hogy kényelmetlen helyzetbe sodorja a kikezdhetetlennek hitt igazgatót. Közben Iván a műtőbe indul, de homlokát elönti a veríték: Piroska harmadik baljóslata szakmai természetű volt..

120. rész

A műtőben mindenki észreveszi Iván szorongását. Péter persze ott van, de a kínos jelenet jó ideig témát ad a személyzetnek. Előd minden idegszálával Helénre koncentrál. A nő valamelyest enged neki, ám Előd egy megdöbbentő tervvel áll elő. Az amerikai nő nem akar hinni a fülének... A Pongrácz villában Barbara kirobbantja a botrányt, ám Laura tagadni próbál. Aztán terelésképpen a hazatérő Péternek ront egy csúnya blöffel, és a megszeppent főorvos lassan mesélni kezd Helénről. Valamivel később Viktor üresen találja a legénylakást. De akkor hol vannak a fiatalok, ha se itt, se Péteréknél nincsenek?

2024.05.21., Kedd 12:10

121. rész

Két fontos téma határozza meg Csillagkút hétköznapjait: az egyik Dávid és Barbara eltűnése, a másik pedig az új beruházás. Hogy miért tűntek el a fiatalok, azt mindenki mással magyarázza. Viktor elmondja az anyjának, amit megtudott Dávidról, mire Lenkének összeáll a kép. Réka is jut valamilyen következtetésre Barbarát illetően, ám amikor ezt megosztja a Pongrácz házaspárral, Laura teljesen kiakad. A beruházás előkészítése pedig kritikus naphoz érkezik: a tulajdonosoknak szavazni kell, hogy marad-e az eredeti elképzelés, vagy wellness központ épül, amihez persze törzstőkét kellene emelni...

122. rész

Még mindig a tőkeemelés a fő téma. Lenkének, mint polgármesternek mentő ötlete támad. Ám a szavazás viharokat okoz a Pongrácz családban is. Laura vállalja magára, hogy elsimítja a dolgokat, miközben fogalma sincs, hogy valójában mi van a Helén-Péter-Nándi viszonyrendszer hátterében. A Nemes és a Várnagy családban viszont Dávidék eltűnése, a régi robbantás fejleményei okoznak zavart. Előd is nehéz percek elé néz, és Margitot is megviselik a fejlemények. Közben a kórházban Irén úgy gondolja, Gergő és Julcsi barátsága komolyra fordult, ezért elhatározza, hogy beszél velük, de külön-külön.

123. rész

Réka kísérletet tesz rá, hogy tisztázza Nándival, ki mellett áll az üzleti ügyekben. Közben Előd továbbra is szerelmével ostromolja az amerikai nőt, ám nem elég elővigyázatos, így újabb és újabb kellemetlenségekbe sodorja magát. Villő persze falaz a fiának, de tudni akarja, hogy hogyan is volt az a robbantás hónapokkal ezelőtt. Barbara és Dávid életjelt adnak magukról, aminek mindkét családban nagyon örülnek. Igaz, Péter kissé megszépítve tálalja Laurának az üzenetet. A vadkempingező fiatalok eközben legnagyobb meglepetésükre megpillantanak egy régi ismerőst...

2024.05.22., Szerda 12:10

124. rész

Dávid nem akar találkozni a régi ismerőssel, ám Barbarában az ellenszenvnél erősebb a kíváncsiság. Reggeli ürügyén megpróbálja kitudakolni, hogy miért így történtek a dolgok annak idején. Helén folytatja a macska-egér játékot Előddel, akinek kezd elege lenni ebből. Ráadásul a "főnöke" is jelentkezik, ami általában nem jelent túl jót. A kórházban eközben Viktor vitába keveredik Margittal egy beteg diagnózisa kapcsán. Végül Péter menti meg a helyzetet, amelyet Judit főnővér megpróbál azonnal kihasználni. A fiatal orvos viszont teljesen magába roskad.

125. rész

Péter példabeszédet tart Viktornak saját pályájának tanulságaiból, és arra kéri, gondolja át korábbi döntését. Margit örül az új helyzetnek. A Duna parton közben önvizsgálatot tartanak a fiatalok: valóban az elszökés-e a megoldás? Barbara gyanút fog, hogy Dávid valamit titkol előle. A fiú egyszer csak nem bírja tovább... A polgármesteri hivatalban ezalatt a két nyomozó Lenkét faggatja. Nem értik, hogy miért nem készségesebb a polgármester asszony. Híváslistákat mutatnak, amiből nyilvánvaló, hogy a rendőrségnek pontos elképzelése van a robbantásról. Később a nyomozók betérnek az Aranyvirágba is...

126. rész

Előd mindent megpróbál, hogy kivágja magát szorult helyzetéből, ám a sorsa Dávid kezében van. A kisebbik Nemes fiú még mindig vadkempingezik Barbarával, és nem tudja eldönteni, hogy mit is tegyen. Barbara viszont már nagyon unja a nomád életmódot. A "mitévők legyünk" problémája egyelőre megoldhatatlan a két fiatal számára, és a sorozatos félreértésből kapcsolatuk legnagyobb válsága alakul ki. Közben Csillagkúton Helén stratégiát vált, beszélni akar a Pongrácz testvérekkel. Csakhogy a lépését senki sem érti.

2024.05.23., Csütörtök 12:10

127. rész

Barbara - mint a bajban annyiszor - most is Rékától remél segítséget. A nagynéni persze készséges. Ám amikor Barbara elmeséli neki, hogy kivel találkoztak a parton, hirtelen fölelevenedik a fájó múlt. Eközben Dávid egy régi ismerőssel fröccsözget, és egyre biztosabban érzi, hogy mit kell tennie. Viktor hálás Péteréknek, hogy segítettek neki a krízisben. Margit viszont tanácstalan, ezért a minden lében kanál Rozitól kér segítséget. Már-már megfogadja a tanácsát, amikor megérkezik Ivett, a telefon is megcsörren, a vonal végén pedig Csaba.

128. rész

Margit végre eldönti, hogy hogyan kezelje Viktor szexuális közeledését. Így a nagy szerelmi tanácsadás mégsem volt haszontalan, bár jár némi mellékhatással: a nővérek körében Margit az első számú téma. Lenkét viszont Füredi és Dávid dolgai nyomasztják. A kedvesét a műtő, a fiát talán a börtön várja. Lenke megpróbál minden követ megmozgatni Dávid érdekében, és büszkeségét félretéve úgy dönt, hogy elmegy Villőhöz az Aranyvirágba. Dávid viszont már eldöntötte a dolgokat, csak előtte még szeretne kibékülni Barbarával.

129. rész

Dávid vallomása fordulatot hoz a robbantás-ügy nyomozásában, ám a fiú még nem is sejti a következményeket. Eközben a Pongrácz család is fordulatos napokat él át. Laura úgy sejti, hogy Péter többet tud Barbaráról, mint amit elmond, ezért megpróbálja bekeríteni a férjét. Aztán meg Nándival vigasztaltatja magát, majd új elképzeléssel áll elő, amivel teljesen megdöbbenti a férfit. A kórházban Irén úgy dönt, elmondja Gergőnek, hogy igazából az ő hatására tűnt el Julcsi a fiú életéből.

2024.05.24., Péntek 12:10

130. rész

A Csillagvirág Klinikán Anett kiborulása okozza a legtöbb gondot. Iván nem tudja eldönteni, hogy mi is a nő valódi szándéka. Végül úgy dönt, hogy megbeszéli a helyzetet Rékával. Lenke közben nagy találkozásra készül: végre láthatja Dávidot, igaz, csak a rendőrségi beszélőben, de ez is több a semminél. A Laura körüli bonyodalmak is tetőznek: Nándi nem hisz a fülének kedvese terveit illetően, de a nő eltökélt. Végül Nándi beadja a derekát, de rosszkor, rossz helyen... Éppen akkor, amikor az időközben megkerült Barbara az apjával úgy dönt, csinálnak egy kis meglepetést.

131. rész

Nándit műteni kell. A Csillagvirág Klinika személyzete döbbenten fogadja az eseményeket. Rozi pedig máris beindítja a rémhírterjesztő gépezetet. A műtét eredményéről Irén hozza a hírt a többieknek. Ezalatt a villában Réka megpróbál magyarázatot kapni az egymást okoló Laurától és Barbarától. Lassan mindenki érzi, hogy valami nem stimmel Nándi balesete körül. Egyszer csak Irén azzal ront be Péter irodájába, hogy az altató hatásának már rég el kellett volna múlnia.

132. rész

Péter megpróbálja megnyugtatni az egyre idegesebb Barbarát, akinek lelkiismeret-furdalása van, mert úgy érzi: megölte Nándit. Réka megpróbálja megfejteni Laura viselkedését, ám egyre jobban elhűl azon, amit tapasztal. Még jobban pedig azon, amit később Barbarától hall. Közben halad a nyomozás is, a két rendőr egy bizonyító erejű vallomást tár Előd elé. A nyomozók Dávidot is vallatóra fogják. Lenke tájékoztatja Helént, hogy Vidovszki igazgató urat baleset érte. Helén azonnal a kórházba rohan.