Jóban Rosszban 148-162. rész tartalma

Jóban Rosszban 148-162. rész tartalma

 

2024.06.03., Hétfő 12:10

148. rész

Judit várakozással telve indul a főorvosi szobába, ám alaposan meglepődik attól, amivel Péter várja. Rozi úgy érzi, valami szövetség kovácsolódik össze ellene, folyton azt látja-hallja, hogy valamit suttognak róla a háta mögött. Viola már nem tudja tartani a lelket Elődben, a rosszfiúból kitör az indulat, miközben Nándi és Réka meccse tovább folytatódik. Úgy tűnik, a múltjával most barátkozó gazdasági igazgató szembesítései elviselhetetlenek a környezete számára. Persze őt is érik azért meglepetések.

149. rész

Rozi végre választ kap működése legfontosabb kérdésére: mit forraltak ki ellene a kollégái az elmúlt hetekben? Laura és Péter újabb esélyt ad egymásnak, csak azt nem tudják eldönteni, mit is akarnak a másiktól tulajdonképpen. Nándi a diktafonra beszél: rájött valami fontosra, és csak Réka segíthet kibogozni a szálakat. Az persze korántsem biztos, hogy a szép doktornő lelkének jót tesznek az újabb és újabb felismerések. Iván közben benéz az egyik beteghez, és hirtelen rádöbben, hogy a halálosan beteg férfi emlékezteti valakire.

150. rész

Nándi elmondja a teljes igazságot Rékának Laurával kapcsolatban. Réka egyenesen Péterhez siet, úgy látszik, itt az ideje, hogy mindenki tiszta vizet öntsön a pohárba... Míg Nándi megpróbálja megtalálni a saját múltját, Gábor helyettesíti őt. Ám többen máris féltékenyek a titkárra, hátha beleszeret az igazgatói székbe. Péter koncertre készül Laurával, de Laura egészen máshoz öltözik. Előd egyre csak hajtja Violát, egészen addig, amíg a klinikán Viktor közli vele: fel kell készülni a legrosszabbra is. Közben esedékes Gergő műtétje is, aki Zoé derűjéből merít erőt.

2024.06.04., Kedd 12:10

151. rész

Pétert megdöbbenti Laura kijelentése, hogy még szereti Nándit. Laura ezt látva ismét előveszi a rafinált nő énjét, hátha még nincs minden veszve. A klinikán Viola és Előd Villő betegágya mellett virraszt. Előd már nem a város rosszfiúja, hanem egy érzelmeiben megtört gyerek, aki úgy érzi, elveszítheti azt az embert, akit a legjobban szeretett. De nem Villő az egyetlen súlyos eset, ott van még Perjés úr is, aki valami miatt csak Zólyom doktorral hajlandó érintkezni. Ebben a helyzetben érkezik meg a kórházba Füredi, látszólag nyugodtan és viccelődve, valójában azonban tudja, hogy óriási a tét.

152. rész

Lenke érzi, hogy Füredi tisztán, titkoktól mentesen akar a műtőasztalra feküdni, ezért arra kéri, hogy mondja el neki, ami a lelkét nyomja. Közben a kórház kantinjában Piroska tart vendégrendelést. Jósol Füredinek is, másoknak is, de Villő továbbra is tabu a hóbortos jósnőnek. Laura újra és újra kísérletet tesz Péter visszaszerzésére, ám a feszültség jól érzékelhető, még Judit számára is... Az ápolószemélyzet számára a Nándi irodáját elfoglaló Gábor okoz némi meglepetést, az orvosoknak pedig a gyógyíthatatlan beteg, a mogorva Perjés.

153. rész

Barbara úgy dönt, hogy az apja kedvéért ad egy parányi esélyt Laurának, ám kérdés, hogy ki mit érez valójában a felszínes találkozó mögé. Dávid is szolgál némi meglepetéssel Barbarának, no meg Péternek is. A kórházban a sértett Perjés fokozza az izgalmakat, no meg Zoé, aki Gergővel különös játékot talált ki. Ez pedig egy újabb kitűnő alkalom arra, hogy János és Irén ütköztessék a gyógyítás mibenlétéről vallott nézeteiket. Lenkének és Violának viszont határozottan jó napja van, legalábbis a körülményekhez képest. És Margité is így indul, ám az ügyeletben meglát valamit, amit nem kellene.

2024.06.05., Szerda 12:10

154. rész

Az előző napi kínos affér után Viktort elönti a féltékenység. Egyszerűen nem érti, hogy mi történhetett Margittal. Villő állapota egyre javul, újra szóba kerül, hogy Piroska jósolhatna neki, de Villő meglepő kéréssel áll elő. Ez a nap Füredi műtétjének a napja. Az amúgy is nehéz napokat élő Péter feszültebb a szokottnál, hiszen pontosan tudja, milyen kockázattal jár egy beteg szívét leállítani. Különösen, ha az illető a legjobb barátja.

155. rész

Füredi szíve már két perce áll, a műtőbeli stáb egyre rémültebben asszisztál Péternek. A tragédia elkerülhetetlennek látszik... Eközben a folyosón Lenke, a Pongrácz villában pedig Laura várakozik reménykedve. Gergő kórtermében Irén megtalálja a Jánostól kölcsön kapott könyvet, és megint megharagszik Jánosra. Úgy dönt, megkeresi a pszichiátert... Előd meglátogatja az édesanyját, próbál lelket önteni a pesszimista Villőbe. Péter végre elindul Laurához, miközben azon tűnődik, hogy milyen programot szervezzenek, ám a villában egyik döbbenetéből a másikba esik.

156. rész

Laura belekezd a vallomásba.Tudja, hogy ő tett tönkre mindent, de hát a szívnek nem lehet parancsolni. Péter szkeptikusan hallgatja, még mindig azt hiszi, hogy egyszeri alkalom volt az in flagranti eset... Közben a kórházban Viola arról győzködi Piroskát, hogy jósoljon valami kedvezőt Villőnek. Elődöt viszont halálosan idegesíti a jósnő, nem érti, hogy mit akar az anyja körül. Egy másik kórteremben Füredi körül forog a világ: Lenke szerelmes aggódását Irén próbálja oldani, ám János ismét kigúnyolja.

2024.06.06., Csütörtök 12:10

157. rész

Villő csipogójának vészjelei fölborítják a Csillagvirág Klinika életét. Előd egyszerűen nem fogadja el az édesanyja rosszullétét, nem érti, hogy miért nem csinálnak már valamit az orvosok. A Pongrácz villában sóbálványként álló Péter eközben Laura beszámolóját hallgatja, az elmúlt évek történeteivel. Már ha igaz, amit a felesége mond. Füredit soha nem látott gyermekének a sorsa foglalkoztatja: vajon Lenke és családja elfogadná, megszeretné-e a gyermeket, akit még ő maga sem ismer? Lenke segítséget ígér neki.

158. rész

Villő végrendeletén még Piroska is meglepődik, tudja, amint kilép Villő szobájából, Előd kérdőre vonja. Barbara úgy véli, hogy őt már nem érheti meglepetés a családi sztoriban. Ám nyílik az ajtó, és belép rajta az apja... Laura rosszul viseli a teljes magányt, Nándit tárcsázza, majd Jánostól kér segítséget. Másnap úgy dönt, személyesen keresi fel a pszichiátert, ám a klinikán valaki másba botlik bele. Közben Füredi magánnyomozásba kezd, hogy megtalálja a gyermekét, de úgy tűnik, reménytelen kísérletbe fogott.

159. rész

Különös jelenet ad témát a Csillagvirág Klinika pletykagépeinek: Nándi, Péter és Laura háromszögében valósággal megfagy a levegő. János és Réka próbálja menteni a helyzetet, de a képlet innentől kezdve mindenki számára nyilvánvaló. Csak Nándi nem érti pontosan a helyzetet, de abban bízik, hogy János gyorsan eloszlatja a homályt. Vagy talán inkább Laura... Elődöt mindennél jobban érdekli, hogy miről beszélgetett az anyja olyan sokáig Piroskával. Közben Violával gőzerővel tervezik az új kávéház megnyitó buliját, abban a reményben, hogy azon talán már Villő is ott lehet. Ezalatt a mentő egy válságos állapotban lévő beteget hoz a klinikára, aki csak Ivánnal hajlandó kommunikálni.

2024.06.07., Péntek 12:10

160. rész

Péter nem érti, hogy mit köszönget neki Nándi. Aki viszont Pétert nem érti?Közben Viola a Piroska kivetett kártyája láttán teljesen összeomlik, Margit pedig a Pongrácz-család körüli bonyodalmakkal próbálja vigasztalni. Az amúgy is ideges Előd megdöbben, amikor megtudja, hogy az anyja végrendelkezett... Nándi Jánostól várja, hogy elmagyarázza neki, miért viselkedik vele mindenki olyan különösen. Biztos van valami, amit tud Laura, Péter, Réka, és tudnak talán mások is, csak egyedül ő nem. Közben Réka lakásán Pongrácz-féle családi buli készül, Barbara a háziasszony. A klinikán Iván bemutatja Perjésnek, az új betegnek Jánost, aki az első találkozás után különös megjegyzést tesz a férfival kapcsolatban. Laura végre elszánja magát, hogy megbeszélje Nándival a dolgokat.

161. rész

Villő állapota szépen javul. Viola és Előd azt tervezik, hogy az új kávézó megnyitásával megvárják, amíg Villő felépül. Ám az orvosi konzíliumon különös dolog történik: Iván nem hajlandó fölolvasni a saját jelentését, Péter pedig nem érti, mi történt a kollégával. Az orvosok izgalmát Füredi fokozza, aki furcsa módon reagálja le, hogy Lenke végre talált valakit Szegeden, akire illik a férfi által megadott leírás. Csupán Laura látszik felhőtlenül boldognak, mert végre el tudta dönteni, hogy mit is akar kezdeni a jövőjével. Nándit ugyancsak meglepi a döntésével.

162. rész

A kissé spicces Anett igen kényelmetlen helyzetbe hozza Rékát a Históriában, az éppen romantikázó Nándi és Laura előtt. Közben a klinikán Iván bizalmaskodik Perjéssel, bevallja neki a titkát, amit csak az édesanyja tudott eddig. Perjés vacsorázni hívja a fiatal orvost, ám az idősödő úr végül mégsem érkezik meg a megbeszélt időre. A kórházban a Pongrácz család magánélete a slágertéma. Barbara elég rosszul viseli ezt, ám Dávid megpróbálja csitítani. Judit viszont úgy érzi, elérkezett az ő ideje.