Jóban Rosszban 163-177. rész tartalma

Jóban Rosszban 163-177. rész tartalma

 

2024.06.10., Hétfő 12:10

163. rész

Iván a rózsák között találja meg Perjést. Az orvos teljesen kiborul, kórházi kollégái nem győzik vigasztalni. Némelyikükön még maga Iván is meglepődik. Nándi kezelése a végéhez érkezik, ennek örömére sörözni hívja Jánost. A kocsmai kaland pedig mindkettőjüknek tartogat meglepetéseket. Laura iskola előtt meglepi Barbarát, és a találkozást arra használja föl, hogy megossza lányával a Nándival kapcsolatos terveit. A Perjéssel történtek miatt megrendült Villőhöz sorra érkeznek a látogatók, mindenki a Kék Macsek avatásának lázában ég. Még Gergő is, aki az orvosok tiltásának ellenére úgy dönt, nem tolószékkel, hanem mankóval megy el a megnyitóra.

164. rész

Nándi a Pongrácz villában randizik Laurával, és ki akarja nyomozni, hogy mi hogyan volt a balesetnél, de Laurának nincs ínyére ez a kutakodás. És egyszer csak befut Barbara is... Péter nem akar elmenni a Macsek megnyitójára, de Réka olyan meglepetést ígér, hogy Péternek leesik az álla. Az orvosi szobában Anett és Iván boncolgatja a kapcsolatukat, később pedig mindezt a kantinban folytatják. Gergő a balesetével alaposan átszervezi Zoé és Irén esti programját. A Macsekban gyülekeznek a vendégek. Anett jön Ivánnal, Viktor Margittal és berobban Rozi is. Mindenki Violának gratulál, amit Előd meglehetősen rosszul visel. Aztán nyílik az ajtó, és jön Réka meglepetése.

165. rész

A vendégek Mihályra bámulnak, Mihály pedig meglepetten néz farkasszemet velük. Péter teljesen kiakad. A Macsekban fantasztikus énekesek váltják egymást a színpadon. A mulatság közben Judit Péterre, Rozi pedig Jánosra, a pszichiáterre hajt. A finom koktélok oldják a feszültséget, és Anett azzal ugratja Rékát, hogy már a második pasiját veszi el. Közben Laura a Pongrácz villában magában mulat, azaz mégsem magában, mert egyszer csak zajra lesz figyelmes. A kávézó megnyitójának idilljét Elvira telefonja zavarja meg. Ivánt kéri, és közli, hogy nagy baj van. Ivánra marad a feladat, hogy beszéljen Előddel.

2024.06.11., Kedd 12:10

166. rész

Iván és Előd néz farkasszemet... Iván kénytelen elmondani Elődnek, hogy Villő sebe elfertőződött, és már csak egy radikális beavatkozás mentheti meg az életét. A kórházi különítmény számára befejeződött az avató-buli, irány a klinika, csak az a kérdés, hogy ki nem ivott a társaságból, kinek kell vállalnia a műtétet. Miközben Elődnek is alá kellene írni a műtéthez való hozzájárulást. Ezalatt a Pongrácz-villában Laura és Nándi a jövőjüket tervezgetik: ki költözzön kihez, hogyan kezdhetnék újra az életüket.

167. rész

János, a pszichiáter az utcán folytatja a Macsek megnyitóján megkezdett magánszámát. Elődnek lelkiismeret-furdalása van saját döntése miatt, Viola pedig megpróbálja megnyugtatni. Aztán felébred Villő, akinek fogalma sincs, hogy mi történt vele. Elődre vár a feladat, hogy elmondja neki: soha többé nem lesz már úgy, mint azelőtt. Az orvosokat is alaposan megrázza Villő esete. Iván és Réka komoly szakmai vitába keveredik a tekintetben, hogy mennyire kell figyelembe venniük egy beteg akaratát. Közben Péternél is zajlik az élet: Laura egzisztenciális problémáira vár megoldást a főorvostól, és bejelentkezett Nándi is.

168. rész

Bár Péter sok mindenre számított a Nándival való beszélgetés kapcsán, de arra aligha, amivel a gazdasági igazgató végül előrukkolt. Nándi elégedetten távozik a főorvos irodájából, ám a folyosón találkozik Ivettel, aki mindenképpen mondani akar neki valamit. Nándi kitérne a kínos téma elől, de Ivett nem hagyja magát. A kórház kantinjában Anett-Iván-Réka hármasa játssza a főszerepet, illetve egy negyedik szereplő, Mihály. Iván úgy érzi, mindkét nő manipulálni akar a restaurátorral, akinek már a Macsek-avatón való fölbukkanását sem értette. Judit eközben Barbara bizalmába próbál férkőzni, hiszen úgy gondolja, könnyebb az út Péterhez, ha a lányával jóban van. Barbara nem nagyon vevő a szövegre, mert megvan neki is a saját gondja: a családi ügyeken túl most már Zoé is nagyon idegesíti.

2024.06.12., Szerda 12:10

169. rész

Réka követi a zsebében, aztán meg a fiókban talált titkos levélke utasításait. A játék akár kínos fordulatot is vehet, hiszen a következő üzenet az egyik kollégánál van letéve. Laura lerendezi Ivettet, és látszólag jókedvűen fogadja Nándi döntését. Belül viszont egyre erősebben dolgozik benne a kétely: miből fog eztán megélni? Hiszen eddig még soha nem kellett munkát vállalnia. A klinikán János, pontosabban János hiánya ad okot némi aggodalomra. Pető doktor eltűnt, pedig már rég meg kellett volna érkeznie. Villő különös kéréssel fordul az egyre elkeseredettebb Elődhöz, aki őrültségnek tartja anyja gondolatait, és ettől egy cseppet sem nyugodt. Mi lesz, ha Villő mégis megnyer valakit a tervéhez?! Villő eztán Elviránál próbálkozik. Elvira azonban jóindulatúan a korszerű művégtagokról beszél... Villő pedig megkéri a nővért, hogy hozzon neki méregerős altatót.

170. rész

Irén leszereli a Pető doktort egyre türelmetlenebbül kereső Pétert. Réka a következő titkos üzenetet követve a Macsekba indul, ám Viola nincs játékra hangolva, neki egyre csak Villőn jár az esze. Villőnek viszont azon a terven, amit már jó alaposan kigondolt. Annyira el van foglalva ezzel, hogy még Piroskával sem akar találkozni. A kórház dolgozóinak is Villő okozza most a legtöbb gondot, illetve az, hogy az infúzió szelepe valahogy mindig másképp áll, mint ahogyan kellene. Közben Nándi látogatót kap, az ismét csak spicces Jánost. Nándi úgy érzi, ki kell találnia valamit a nyolc év absztinencia után most napok óta ki sem józanodó barátja megmentésére. Talán, ha lenne egy nő...

171. rész

Miközben a Kék Macska vendégserege gyanútlanul mulat, a klinikán óriási a döbbenet. Elsőként Elvira döbben rá, hogy Villő meghalt, ám az orvosi kar értetlenül áll az eset előtt. Péter azonnali boncolást rendel el, Iván és Réka pedig már Előd várható reakcióját mérlegeli. Jól ismerik a rosszfiút, és sejtik, hogy Előd óriási botrányt csap majd. Előd döbbenten áll anyja üres ágya előtt, majd a személyzetre támad. Közben a Kék Macskában is vége a partinak, csak Piroska várakozik. Gyöngyi érzi, hogy a jósnő valami fontosat akar mondani Violának. A kórházban ezalatt meg vannak a boncolás első eredményei.

2024.06.13., Csütörtök 12:10

172. rész

Nándi megpróbálja türelemre inteni Laurát Barbarával kapcsolatban, miközben Barbara Dáviddal próbálja megbeszélni az anyja levelét. János a villába megy, hogy megbeszélje a helyzetet Nándival és Laurával. Dávid megpróbál segíteni Füredinek, aki viszont a nagy szerelemben megpróbálja féltékennyé tenni Lenkét. A klinikán már nyilvánvaló, hogy Villő nem természetes halállal halt meg, vagyis nemcsak orvosi, de rendőrségi vizsgálat is indokolt. A gyászoló Macsekban a végrendelet a téma. Piroska már felkészült rá, hogy felolvassa Villő végakaratát.

173. rész

Miközben Dávid nyomozni indul Szegedre, Lenke megvallja Füredinek, hogy érzelmileg komolyan érinti a férfi gyermekének ügye. De ezzel most nem tud sokat foglalkozni, mert a Városházán már gyülekeznek a tervpályázat résztvevői. Mindenki azt latolgatja, hogy Nándi miként szavaz majd. Helén azonban késve érkezik... Margit elindul az előkészítőre, ahol egy csinos szőke bombázóval találkozik. Egy ideig leköti őket az ismerkedés, ám egy idő után konstatálják, hogy valami nem stimmel ezzel a hellyel. Barbara és Zoé a kantinban barátkozni próbál.

174. rész

Nándi szavazata alaposan fölkavarja a kedélyeket. Voksát az egyik oldalon ovációval fogadják, míg az ellenoldalon kitör a botrány. Laura elkeseredik, mert nem tudja rendezni a viszonyát Barbarával. Ám a lányban is kavarognak az érzelmek. Előd az igazságügyi vizsgálat eredményére vár, de előbb Péter olvassa el a jelentést, mely szerint Villő helytelen gyógyszeradagolásban halt meg. A kórházban vizsgálat kezdődik, Elvirának pedig rémlik valami... Előd őrjöng, pedig a megpróbáltatásoknak még nincs vége. Másnapra tervezik ugyanis a végrendelet felolvasását a Kék Macskában. Ám a gyülekező érintettek között fölbukkan egy eddig ismeretlen úr is. Közben Irén meglepő kijelentéssel sokkolja Pétert.

2024.06.14., Péntek 12:10

175. rész

Az idegen úr teljesen elképeszti a rokonságot Villővel kapcsolatban. Előd elzavarná Tivadart, de akad, aki a védelmére kel. Elkezdődik a végrendelet olvasása, mire megérkezik Iván is. Elődnek nem tetszik a dolog, de végérvényesen akkor akad ki, amikor elhangzik: Villő a menyére hagyta a Kék Macskát. A kórházban is teljes a döbbenet Irén bejelentése után. Péter rendőrségért kiált, és nem érti, neki miért nem szóltak Villő eutanázia-mániájáról. Dávid magánnyomozása során talál valakit, akiről azt gondolja, ő lehet Füredi lánya. Lauráék Jánost várják vendégségbe, ám a pszichiáter után nem sokkal váratlan látogató is érkezik.

176. rész

A Kék Macsekban a gyászhangulatot tovább rontja két kellemetlen ismerős fölbukkanása: két rendőr érkezik, természetesen Villő halála ügyében. Előd semmit sem ért... Pedig még nem is sejti, hogy Villő kórházi dolgai között újabb meglepetés várja. Eközben Helén akcióba lendül, úgy gondolja, amit nem tudott elérni Nándival, ahhoz talán közelebb jut Füredin keresztül. A gyanútlan építész nem is sejti, hogy egy üzletinek induló megbeszéléssel súlyos féltékenységet vált ki Lenkéből. Barbara végre rászánja magát, hogy leüljön az anyjával és megbeszéljék a dolgokat. Igaz, hogy amikor a villába érkezik, az anyja nincs egyedül.

177. rész

A rendőrök máris lefoglalnák az újabb bizonyítékot, de Viola egyelőre nem adja át nekik a dokumentumot. A kórházban aztán megkönnyebbülés, a Macsekban újabb hitetlenkedés fogadja a történteket. Előd pedig az italba menekül. Eközben a Füredit ügyesen behálózó Helén már Péterre hajt, amitől meg Judit lesz féltékeny. Úgy látszik, amerre a szőke ciklon végigsöpör, vihart hagy maga után. És a kórházban is zajlik a (magán)élet: Barbara - akinek szemet szúrt Réka viselkedése - éppen akkor érkezik, amikor Dávid egy másik lányt tart a karjaiban.