Jóban Rosszban 178-192. rész tartalma

Jóban Rosszban 178-192. rész tartalma

 

2024.06.17., Hétfő 12:10

178. rész

Helén ámokfutása még korántsem ért véget Csillagkúton. Hiába féltékeny már majdnem minden nő, a szőke amerikainak mindez nem elég. Úgy dönt, hódító útját a Kék Macsekban folytatja, ahol amúgy éppen a város előkelőségeinek fele ott van. Viola az, aki kezd teljesen összezavarodni. Jánosnak, a pszichiáternek különös kalandja akad az egyik nőbetegével. Irén szemtanúja a történteknek, és úgy dönt, hogy nem várhat tovább, közbe kell avatkoznia. Csakhogy Jánossal nem egyszerű az élet.

179. rész

Iván eddig sem értette, hogy miért is adta neki Péter a kocsija kulcsát, ám amikor beül a volán mögé, újabb meglepetések érik. Többek között egy órát talál benne, aminek a pontos szerepét még nem tudja, csak azt érzi, hogy nagy jelentősége lesz. Egy idő után kezdi azt hinni, hogy teljesen hülyét csináltak belőle. Füredi, Lenke és Dávid már századszor rágja újra át a magánnyomozás eredményét, de Lenke kicsit már unja, hogy folyton a titokzatos Tímea a téma. Nándinak kiváló álláslehetőséget kínál a fejvadász, csakhogy a férfinak ehhez meg kellene nyernie Laurát is. Közben már új jelentkező is van Nándi helyére, egy nagyon csinos, fiatal nő, akiről Juditnak azonnal eszébe jut, hogy jobban utána kellene néznie.

180. rész

Helén a halotti toron való fölbukkanásával végképp "kicsapja a biztosítékot". Az eset után Lenke úgy dönt, hogy itt az ideje egy tisztázó beszélgetésnek. Helén viszont rá sem hederít, ő Piroskától várja a jövő tisztázását. Péter és az új gazdasági igazgató-jelölt döbbenten állnak, de a fejvadász föltalálja magát. Barbara viszont kiakad, annyira képtelennek találja a helyzetet. Iván végre megtalálja a kulcshoz a zárat. Egyértelmű a helyzet, innen már fölösleges minden szó. Viszont ott a londoni állásajánlat Zólyom doktornak. Lassan indulni kell.

2024.06.18., Kedd 12:20

181. rész

Füredi végtelenül bánatos Lenke miatt, de Dávid vigasztalja, hogy ő kitart mellette. Valójában senki sem érti, mi történt a háttérben, még maga Füredi sem fogja föl a dolgot. A klinika életét közben János és az egyik beteg közti közjáték köti le. A nő mindenképpen kárpótlást akar az őt ért sérelemért, s amikor már a fél kórház tud az ügyről, János egyre kínosabb helyzetbe kerül. Szerencsére Péter egész mással van elfoglalva, még fütyörészni is kedve támad. Zólyom doki és Pongrácz doktornő között az angliai út a téma. Rékának lassan el kell döntenie, miképpen viszonyuljon az új helyzethez és Ivánhoz.

182. rész

Anett a Kék Macsekban ugyancsak meglepi a mondandójával Rékát. Egészen másra számított, hiszen a Mihály-ügy óta nem mindig tudja hova tenni a fekete hajú szépséget. Iván viszont már pontosan tudja, hogy mit akar tőlük. Füredi nem tud belenyugodni Lenke döntésébe, és mindent megpróbál, hogy helyrehozza a viszonyát a nővel. A polgármesterasszony pedig Violának önti ki a lelkét, anya és lánya inkább mint két barátnő cserélik ki a férfiakkal kapcsolatos tapasztalataikat. No és gyorsan szóba kerül Helén is, meg egy titok, amit Viola sohasem tud megbocsátani Elődnek. A mentsük meg Jánost akció közben egyszer csak Irén múltjára terelődik a szó.

183. rész

Úgy tűnik, Helén nem tud úgy fölbukkanni valahol, hogy azonnal botrányt ne kavarna maga körül. Most is éppen egy békülési kísérlet közepette érkezik a Macsekba. Úgy látszik, ő az a nő, akit ha kidobnak az ajtón, bemászik az ablakon. Ráadásul nemcsak egy kiszemeltje van, bármikor, bárhová érkezik, mindig talál magának célpontot. Ebből persze Lenkének is, Violának is komolyan elege van már. Margitot viszont Melinda hökkenti meg, amikor kiderül, hogy Melinda nemcsak az egyetemi előkészítő miatt keresi Viktor társaságát. Réka már a londoni útról fantáziál, amikor a kórházba vendég érkezik.

2024.06.19., Szerda 12:20

184. rész

Réka hosszú tépelődés után dülőre jut önmagával a londoni utazást illetően, miközben a Macsekban mindenki Iván búcsúpartijára készül. Jánossal már jó előre megfogadtatták, hogy nem ihat alkoholt, kérdés, hogy a derék pszichiáter képes lesz-e ellenállni a csábításnak. Mint ahogy Helén csábításának is nehéz ellenállni, aki most, hogy Nándi is szembefordult vele, másra vetette ki a hálóját. Úgy gondolja, hogy érdekes apróságokat tudna mesélni Elődről. Ezalatt a Pongrácz villában Laura Nándi legújabb tervén tépelődik. Egyáltalán nem lelkes Nándi ötletéért, pedig tudja, hogy üzleti kérdésekben nem szokott hibázni. Dávid viszont a tervezett bécsi út miatt akad ki.

185. rész

Laura és Nándi különös vendéget kap: újra megjelenik a besurranó művész. A kórházban kisebb szakmai féltékenység lesz úrrá a személyzeten. Nem mindenki lelkes, hogy Pongrácz főorvos ennyire pártfogolja a nemrég érkezett Mányoki doktort. Péter viszont észre sem veszi az apró tapintatlanságot, jó ideje már egészen más köti le a figyelmét. Rékának súlyos lelkiismeretfurdalása van az utazás miatt, Péter nyugtatni próbálja, Iván pedig türelmetlen. Végre elindulnak az állomásra, ám miért is mennének a dolgok simán? Természetesen történik valami.

186. rész

Előd megpróbálja tisztára mosni magát a Helén-ügyben, de Viola nem túl lelkes férje magyarázkodásaitól és fogadkozásaitól. Ráadásul egy újabb meglepetés is éri, mert egyszer csak megjelenik a Kék Macsekben valaki, és nemcsak egy kávét kér... Réka itthon maradása is fölkavarja kicsit az állóvizet: Péter és Judit egészen másként ítélik meg a helyzetet, talán csak a kis Luca boldog felhőtlenül. Nándi úgy dönt, hogy János ügyében tiszta vizet kell önteni a pohárba - ha már János újabban mást öntöget. Csakhogy a derék lélekbúvárnak egyáltalán nincs ínyére bevallani az igazságot.

2024.06.20., Csütörtök 12:20

187. rész

Viola lassan képbe kerül, hogy mik is történtek egykor esténként az Aranyvirágban. Összerakva a képet - kártyázások, furcsa üzletek, és persze Helén - ráebred, hogy előbb-utóbb döntenie kell a közös jövőjüket illetően, hiszen Előd egyre inkább sürgeti a gyerekvállalást. Miközben Viola saját jövőjén vívódik, és ebbe beavatja Lenkét is, Péter és Judit is a saját jövőjükkel vannak elfoglalva. Igaz, a főorvos még korántsem olyan tudatos, mint a szép főnővér. Laura és Nándi ebédje furcsa irányt vesz, mert a férfinak arra kell rájönnie, hogy szerelmének anyagi igényei jóval túlmennek az ő lehetőségein. És ugyanerre a következtetésre jut Laura is... A kórházba új beteget hoznak, egy fiatal nőt, akit az új doki, Mányoki Bálint vesz kezelésbe.

188. rész

Az új női beteg megijed ugyan attól, amit Mányoki doktortól hall, de nem könnyíti meg az orvos dolgát, mert az hiába faggatja, semmit sem hajlandó mondani a múltjáról. Füredi teljesen elkeseredett Lenke elvesztése miatt, bánatában egy extra adag vacsorával kárpótolná magát a Kék Macsekben, ám Viola desszerttel is készül neki. Helén, miután Lenke kikosarazta, Előddel akar üzletelni. Viola azonban hallani sem akar a dologról, és - úgy tűnik - szövetségese is akad a szőke amerikai tornádó elleni harcban. Viola Viktornak is tartogat egy kis meglepetést. Mint ahogy Dávid is Füredinek, mert leteszi elé a magánnyomozása kézzelfogható eredményeit.

189. rész

Úgy tűnik, Füredi most mégsem akar szembesülni azzal, amit annyira nagyon tudni akart. Dávid nem érti a férfit, a Bécsből hazatérő Barbara viszont Dávidon van kiakadva. Ezt csak fokozza, hogy a fiú elmeséli neki a Zoéval kapcsolatos kalandját. Mányoki doktor Viktorral és a nőgyógyásszal konzultál Anitáról, aztán úgy döntenek, hogy fel kell készíteni a nőt az azonnali műtétre. Ám Mányokinak továbbra sem tetszik valami a nőben. Közben János végképp átadja magát az alkoholnak, ami - Péter korábbi határozott döntését ismerve - igencsak veszélyes helyzetet teremt.

2024.06.21., Péntek 12:20

190. rész

A mindig jószándékú Margit - egy alkalmi lehetőséggel élve - megpróbál állást szerezni Melindának. Fogalma sincs róla, hogy ezzel sok baj magvát veti el a Klinikán, ahol amúgy is komoly feszültség van az orvosok között, mindenek előtt Anita műtétjét illetően. A műtét során aztán pattanásig feszül a húr... Füredi teljes pánikban van Tímea miatt, paradox módon Dávid és Lenke próbálja rábeszélni, hogy csinálja végig, amit elkezdett. Miközben Helén most éppen Elődöt győzködi a legújabb befektetési ajánlatának előnyeiről, Nándi is tesz egy ajánlatot a szőke ciklonnak.

191. rész

A műtét utáni viselkedésével Mányoki doktor komoly fejtörést okoz a kórházszemélyzetnek. Ám hiába faggatják a nővérek, hiába ül le vele beszélgetni Pongrácz főorvos is, úgy tűnik, a fiatal orvos nem adja ki titkát. Eközben egészen furcsán alakul a Füredi - Tímea - Lenke - Dávid találkozó. Lassan senki sem ért semmit, legkevésbé Tímea találja föl magát a helyzetben. Helén közben egy átfogó támadással megpróbálja maga mellé állítani Elődöt - akár Viola ellenére is. Barbara magányában társra vágyik.

192. rész

Füredi nem egészen így képzelte az első találkozást nem ismert gyermeke anyjával. Egyelőre nem is tudja, hogy miképpen oldja meg a nem várt helyzetet. Ám Tímea felbukkanása nemcsak Fürediben kuszálja össze a dolgokat... Barbara és Laura egyaránt nehezen éli meg az új, szegényesebb anyagi körülményeket. Úgy látszik, a gazdagsághoz szokott életről nem könnyű lemondani. Közben Barbara arra keresi a választ, hogy vajon milyen érzelmek vannak Réka és Iván kapcsolatában.