Melissa, a Zöld völgy lányának főszereplője, Beren Gökyildiz

Melissa, a Zöld völgy lánya

Melissa, a Zöld völgy lányának főszereplője, Beren Gökyildiz

 

Beren Gökyıldız gyerekszínészként kezdte pályafutását, 4 évesen a „Kocamın Aile” (A férjem családja) című tévésorozattal lépett be a szakmába. Ő játszotta Pelin Okay szerepét ebben a sorozatban, és nagy figyelmet keltett. Ezután egymás után forgatta a filmeket és sorozatokat, amelyek híressé tették, miközben a média sokat foglalkozott átalakulásával. Tavaly a ballagási fotói kapcsán volt nagy hírverés, mivel sokan túlzásnak érezték az akkor 13 éves lány mélyen kivágott ruháját és erős sminkjét

Beren 2009. szeptember 29.-én született Isztambulban. Az édesanyjának köszönhetően kezdett el színészkedni és 3,5 éves kora óta szerepel a forgatásokon, bár elmondása szerint manapság már fontosabb neki az iskolai végzettsége. 

Őszinte és kedves viselkedése népszerűvé teszi a rajongók körében, elmondása szerint visszanézve régebbi szerepeit néha szégyelli magát, de néha azt mondja magának: „Jól van, Beren, jól csináltad.” Azt is elmondta, hogy nem szereti, ha „celebnek” nevezik. Tavaly pedig elnyerte a "legjobb gyerekszínész" díjat. 

Melissa, a Zöld völgy lánya az Anne E-vel című Netflix sorozat török adaptációja, mely Lucy Maud Montgomery klasszikus gyerekregényéből készült, és amelynek egy régebbi feldolgozását Anne a Zöldoromból címen vetítették a magyar tévében.