A szerelem ösvényei 1-5. rész tartalma

A szerelem ösvényei 1-5. rész tartalma

 

2024.07.22., Hétfő 20:00 - 1. rész

Az egyik helyszín Tlacotalpan falu, Veracruz város része. A falu leggazdagabb embere, Jeronimo szemet vet a fiatal és szép pincérlányra, Perlára. De Perlát szereti a fia is, az örökké részeg, teljesen széthullott személyiségű Enrique is. Perla azonban - ezekről mit sem sejtve - Pacóba, a szegény boltos fiúba szerelmes. Boldogságát azonban megzavarja egy látomás, amelyben Pacót halál fenyegeti. Jeronimo és szolgája, Elmer, "El Negro" megbeszélik, hogy el kellene tüntetni Pacót a színről... Este Pacót holtan találják: megfulladt. 

A másik helyszín, Mexikó város. Itt él Leticia, a piaci árus, aki egyedül neveli két gyermekét. Hirtelen felbukkan múltjának egy sötét alakja, egykori mostohaapja, Ceferino, aki kamaszkorában megerőszakolta őt. Mexikó városban él Gabriel is, megkeseredett, nyomorék édesanyjával. Életüket szörnyű tragédia árnyékolja be: Gabriel kisöccse 20 évvel ezelőtt eltűnt, az apa pedig belehalt a sokkba. Gabriel a szerelmével, Sandrával jótékonysági munkát végez: hajléktalan gyermekeken segítenek.

2024.07.23., Kedd 20:00 - 2. rész

Paco temetésén Fidel odaadja Perlának a Paco zsebében talált eljegyzési gyűrűt. Ebből kiderül, hogy milyen meglepetést tervezett halála estéjén a fiú: meg akarta kérni Perla kezét. Perla elmeséli Enriquének a látomását, és gyanítani kezdik, hogy Paco halálát El Negro és Jeronimo okozta. Enrique letámadja Perlát, és szerelmet vall neki. Perla iszonyodva elmenekül, és elpanaszolja szüleinek, hogy mi történt. Olga rábeszélné Perlát, hogy a társadalmi felemelkedés érdekében fogadja el Enrique ajánlatát. Ezzel kapcsolatban csúnya veszekedés bontakozik ki Fidel és Olga közt, amit Perla kihallgat. Kiderül számára, hogy nem az édes lánya Fidelnek, mert Olga már terhes volt egy másik férfitől, amikor összeházasodtak. 

Mexikó városban közben Gabriel küszködik a kisöccsével kapcsolatos nyomasztó emlékekkel. Az utcán talált hajléktalan kisfiú, Benito sorsáért is aggódik. Sandra munkát szerez neki, egy night klub tulajdonosa bízza meg hangtechnikai munkákkal. Gabrielre furcsa hatással van a fiatalember. Leticia nem tud szabadulni a Ceferinóval való találkozás iszonyatától. Még jobban fölzaklatja, amikor Ceferino a lakásukon is megjelenik, és megismerkedik Estebannal. Lánya, Rosaura sem könnyíti meg a helyzetét, nyomorúságos életükre panaszkodik.

2024.07.24., Szerda 20:00 - 3. rész

A Veracruzhoz tartozó Tlacotalpan-on Perla - miközben Pacót gyászolja - meghallja szülei szörnyű veszekedését. Ebből kiderül a számára, hogy Fidel nem az igazi apja, Olga már terhesen ment hozzá. Hiába kérleli őket, sem Fidel, sem Olga nem árulja el, hogy ki az vér szerinti apja. Közben Enrique - alkoholmámora ellenére is - összerakja a mozaikokat, és rájön, hogy az apja gyilkoltatta meg Pacót, mert szerelmes Perlába. Ezt el is mondja Fidelnek. Fidel felelősségre vonja Jeronimót, aki a gyilkosságot tagadja, de Perla iránti szerelmét beismeri. Fidel el van képedve. Jeronimo ezek után kénytelen-kelletlen Perlának is színt vall. 

Mexikó városban eközben Leticia rákényszeríti magát, hogy 20 év után elmenjen az anyjához. Arra kéri, hogy tartsa tőlük távol Ceferinót. Az anyja könnyek között bocsánatot kér tőle. Leticiának ezek után iszonyú éjszakája van, mert Rosaura reggelig nem jön haza. Rosaura ugyanis fölcsípi magának Adolfót, és szent elhatározása, hogy vele mászik ki a nyomorból. Bár Adolfo elfogadja a felkínálkozó lányt, de valójában Sandra iránt érdeklődik komolyan. Sandra azonban hűen kitart Gabriel mellett. Az anyjának, Rebecának bevallja, hogy Gabriel nem akarja őt feleségül venni. Rebeca összeomlik, mert eddig titkolták Sandra előtt, hogy teljesen tönkrementek, és egyetlen esélyük egy gazdag házasság lenne. Gabriel egész éjjel Benitót, a hajléktalan fiúcskát őrzi, de nem megy ki a fejéből az a furcsa benyomás, amit Adolfo kapcsán érzett.

2024.07.25., Csütörtök 20:00 - 4. rész

Veracruz faluban Perla nem tudja nyugodtan gyászolni Pacót, mert most Don Jeronimo is megkéri a kezét. Az általa felcsillantott, gazdag élet egy pillanatra el is varázsolja Perlát. Perla öccse, Ramon is úgy látja, hogy csak Perla gazdag házassága húzhatná ki a családot a nyomorból. Elmer, aki valami korábbi ügy miatt örök hűséget esküdött Jeronimónak, megfenyegeti Perlát: ha nem megy férjhez Jeronimóhóz, megöli az apját. 

Mexikó városban Gabriel és Sandra közt rémes jelenetre kerül sor, Sandra beteges féltékenysége miatt. Nagyon összevesznek, és Sandra bosszúból elmegy Adolfóval este szórakozni. Adolfo - akit valami érthetetlen okból nyomasztott a Rosaurával történt kaland - kínos helyzetbe kerül, amikor Rosaura letámadja Sandra előtt, mondván, hogy ő Adolfo barátnője, majd Esteban közli vele, hogy Rosaura még csak kiskorú, 16 éves. Eközben Gabriel magányosan emlékezik a sorsát megváltoztató, szép lányra. Sandra anyja és nővére, Rebeca és Lucrecia rettegve figyelik, hogy vajon sikerül-e gazdagon férjhez mennie Sandrának, hogy elkerülhessék a teljes csődöt. Egy köztük kirobbant vitából megtudjuk, hogy Lucrecia valójában nem Sandra nővére, hanem az édesanyja. Leticia, aki emészti magát Rosaura miatt, véletlenül elszólja magát Ceferinónak, s az megbizonyosodik róla, hogy Esteban az ő fia. S mindez nem elég, feszült helyzet alakul ki Leticia és Sebastian Mendoza, Jeronimo testvére között, aki a helyi piac feje, egyfajta maffiózószerű alak.

2024.07.26., Péntek 20:00 - 5. rész

Tlacotalpan, Veracruz: El Negro megfenyegeti Perlát, hogy ha nem megy hozzá Don Jeronimóhoz, megöli az apját. Don Jeronimo nem tud Elmer eme kis magánakciójáról, és elhiszi, hogy Perla szívesen megy hozzá. Olga és Ramon is nagyon örül a gazdag házasságnak, de Claudia, Fidel és Enrique nem egészen értik, hogy Perla miért döntött így. Csak Tomas atya tudja - a gyónás révén - a teljes igazságot. Egy odavetett fél mondatból megtudjuk, hogy Olga és Jeronimo között régebben volt valami, de erről Perla nem tud. Enrique először el akarja szöktetni Perlát, és amikor az nem áll kötélnek, fegyverrel fenyegeti. 

Mexikó város: Sandra a nagy veszekedés után elmegy szórakozni Adolfóval, de felbukkan Rosaura, majd a nyomában Esteban. Amikor Esteban elárulja Adolfónak a lány valódi korát, az egészen megrendül. Sandra mégiscsak megpróbál kibékülni Gabriellel, akiről megtudjuk, hogy az a régi "lány a tetőről", a nagy szerelme csúful becsapta őt. Ceferino elmondja Estebannak, hogy ő az igazi apja, s bár Leticia elhatározza, hogy tagadni fog, mégsem képes hazudni a fiának. Sebastianra nagy hatást tett Leticia, nem megy ki a fejéből a nő.