A szerelem ösvényei 11-15. rész tartalma

A szerelem ösvényei 11-15. rész tartalma

 

2024.08.05., Hétfő 19:00 - 11. rész

Mexikó város: Leticia lánya, Rosaura mellé megjelennek a Sebastian küldte testőrök, ami Leticiának elég nehéz szituáció. Rosaura gyanítja, hogy nagyanyja, Laura kérdésében mindenki hazudik neki, de egy idő múlva nem firtatja a dolgot. Esteban nagyon beolvas Laurának. Sebastian - hivatkozva régebbi viszonyukra - megkérdezi Constanzát, hogy még mindig szereti-e őt. Constanza Sebastiannak nem, csak magának vallja be az igazat, hogy igen. Sandra túljut az életveszélyen, és bár nagyon fáj neki, de elküldi Gabrielt. Adolfo azonban hűségesen ott van mellette. Soniának nem könnyű otthagyni a prostitúciót, futtatója, El Dandy arra próbálja kényszeríteni, hogy folytassa az ipart. Artemisa gyanakszik, hogy ez a Sonia az a régi mosónő? Jeronimo rendkívül exkluzív körülmények között eljegyzi Perlát, de a lányt nagyon megkínozzák Jeronimo közeledési kísérletei. 

Veracruz megye: Fidel egyre inkább gyanakszik, hogy van valami a háttérben. Tomas atya a püspökhöz indul tanácsért, hogy mit tegyen, ha gyónás közben ilyen titok nyomára bukkan. Enrique ismét kieszel valami tervet, hogy hogyan akadályozza meg Perla és az apja házasságát.

2024.08.06., Kedd 19:00 

12. rész

Mexikó város: Jeronimo egyre újabb és újabb meglepetésekkel kedveskedik Perlának, akit azonban ez nem érdekel. Perla vitába keveredik El Negróval, de persze alulmarad. Jeronimo észreveszi, hogy Perla nem viseli a tőle kapott gyűrűt. Adolfo szerelmet vall Sandrának, aki alig akarja elhinni ebben a helyzetben. Lucrecia egyre jobban szenved a nyomasztó titok súlya alatt. Kiderül, hogy Artemisa bénulásához Soniának is köze volt. A gyűlölködő Artemisa megfenyegeti Soniát. Sonia kezében azonban hatalmas adu ász van: gyereke van Gabrieltől. Sebastian újra szerelmet vall Leticiának. Rosaura tulajdonképpen élvezi kivételezett helyzetét, és villog a testőrökkel a gimiben, főleg reménytelen hódolója, Saul előtt. Esteban Perláról álmodozik, de Ceferino halálra üldözi őt újonnan támadt apai érzelmeivel. 

Veracruz megye: Fidel fülébe is eljut a pletyka Perla pénzhajhászásáról, és nagyon meggyötri őt. Jó cimborája, Eloy azonban nem tud melléállni, mert teljesen leköti őt az udvarlás az új pincérnőnek, Gladysnek. Olga szinte mindent elmond Ramonnak, hogy Perla vér szerinti apját, a titokzatos, ismeretlen férfit még mindig szereti. Enrique homályos terveket sző a kórházban Perla megmentéséről. Tomas atya ugyanez ügyben a püspökhöz fordul tanácsért, aki azonban a gyónási titok szentségére inti őt. Tomas atya lelkiismereti konfliktustól szenved.

2024.08.07., Szerda 19:00 

13. rész

Mexikó város: Gabriel dermedten hallja, hogy Soniának egy fia született tőle, akit azonban Sonia anyja a megszületése után odaadott idegen embereknek. Fölháborodását azonban nem tudja kiélni, mert El Dandy fegyverrel a kezében elrabolja, és egészen estig üti-veri, hogy megtudja, mit akar Soniától. Közben Soniáékról az is kiderül, hogy az apja elment tőlük, de elvitte magával Sonia öccsét, akit az anyja máig sirat. Leticia átél néhány hétköznapi, felhőtlen pillanatot, sétálgat a piacon, énekel, és csak este tudja meg, hogy Esteban leütötte Ceferinót, de nem hibáztatja ezért a fiát, sőt. Esteban elhatározza, hogy visszamegy Veracruz-ba, és megkeresi Perlát. Perla Jeronimóval eközben Sebastiannál vendégeskedik, és elbűvöli a végtelen gazdagság. Sandra hazamegy a kórházból, de felháborítja, hogy Rebeca és Lucrecia nem átallottak Gabrieltől pénzt kérni. A két nő azonban nem érti, hogy mi ezzel a baja. 

Veracruz megye: Olga és Ramon tovább folytatják a mélyenszántó beszélgetést a múltról. Eloy egyre komolyabban veszi az udvarlást, annak ellenére, hogy találkozik Gladys rettenetes anyjával is. Fidel Tomas atyától kér tanácsot Perlával kapcsolatban, és még mélyebbre taszítja az atyát a lelkiismereti konfliktusba.

2024.08.08., Csütörtök 19:00 

14. rész

Mexikó város: Gabriel hirtelen összeszedi magát, leüti El Dandyt, és kiszabadul a fogságából. Hazatérve Artemisa újra rákezdi szokásos litániáját, de aztán ijedten veszi észre Gabriel állapotát. Az orvos elsősegélyben részesíti, de Gabriel rögtön utána elrohan a rendőrségre. Sandra közben hazatért a kórházból. Míg alszik, 20 év múltán megjelenik náluk vér szerinti apja, Chuy, az egykori kertész. Újra pénzt követel tőlük a hallgatásáért cserébe, és kiderül, hogy mindent tud Sandráról. Nem nagyon hiszi el, hogy az Iribarren-család tönkrement. Jeronimo minden módon el akarja kápráztatni Perlát. Az útiterv és a nemzetközi zenei tanulmányok lehetősége egészen elvarázsolja Perlát, aki megriad saját érzéseitől. Esteban közben tervet sző, hogy megkeresi Perlát, mert szentül hisz a megérzésében, hogy a lány nem szerelemből akar férjhez menni. Leticiát fölhívja Sebastian és elmondja, hogy Rosaura nála járt, majd újra szerelmet vall az asszonynak, sőt, meg akarja vesztegetni. Leticia lecsapja a telefont, de éjjel Sebastiannal álmodik. Rosaura elmegy Adolfóhoz, és őszintén beszél vele. Végül barátságban egyeznek ki. Adolfót közben nyomasztják Abel utolsó szavai, de a születési papírjait rendben találja. Ceferino és Rulo lelkiznek egy kocsmában, igen sok tequilával. Rulóban fölébred a gyanú, hogy Ceferino ölte meg Leticia férjét. Tlacotalpan: Eloy lidércnyomásos párbeszédbe kényszerül Gladys szörnyű anyjával, Azaliával.

2024.08.09., Péntek 19:00 

15. rész

Mexikó város: Ceferino bevallja Rulónak, hogy ő ölte meg Leticia férjét. De csak most döbben rá, hogy ez mit jelent. Elmegy Leticiához, és a bocsánatáért esedezik, de Leticia elzavarja. Gabriel és Sonia között föllobban a régi láng. Gabriel nemcsak Soniának, hanem Sandráéknak is segít anyagilag, mert Rebeca elmeséli, hogy Sandra alvilági apja, Chuy zsarolja őket. Sandra közben elmegy a pszichiáterhez, Adolfo oda is elkíséri. Jeronimo továbbra is értékes ajándékokkal akarja elkápráztatni Perlát. 

Tlacotalpan, Veracruz: Eloy elmeséli Fidelnek szörnyűséges látogatását Gladyséknál. Esteban megérkezik Tlacotalpanba, mert újra látni akarja Perlát...