A szerelem ösvényei 6-10. rész tartalma

A szerelem ösvényei 6-10. rész tartalma

 

2024.07.29., Hétfő 20:00 - 6. rész

Tlacotalpan, Veracruz: Enrique elrabolja Perlát, mondván, hogy megmenti, pedig az esküdözik, hogy szereti Don Jeronimót, és hozzá akar menni. A rendőrök rövid úton elkapják őket, Enriquét lábon lövik és kiszabadítják Perlát. Sem Olga, sem Ramon nem törődik Perlával igazán, mintha mi sem történt volna, folytatják az esküvői előkészületeket és vadul vásárolnak. Kiderül, hogy Ramon sem vér szerinti gyermeke Fidelnek, az igazi apa: Jeronimo. Fidel megpróbálja vallomásra bírni Perlát, de az nem árulja el Elmer fenyegetését. 

Mexikó város: Sandra megpróbál kibékülni Gabriellel, de annak egy kis időre szüksége van. Sandra sírva rohan el vigaszért Adolfóhoz, aki megcsókolja, emiatt Sandra hazamegy. Otthon azonban Rebeca és Lucrecia végre bevallja neki, hogy teljesen tönkrementek. Adolfo boldogan ízlelgeti az új érzést: hogy szerelmes. Sebastian szívét pedig komolyan megérintette Leticia, ezért hatalmas virágcsokrot küld neki, de Leticia nem fogadja el.

2024.07.30., Kedd 20:00 - 7. rész

Mexikó város: Rebeca és Lucrecia elárulja Sandrának, hogy teljesen eladósodtak, és tulajdonképpen csak egyetlen megoldást látnak: Sandra gazdag házasságát. Sandra összeomlik, pedig még nem is tudja, hogy valódi édesanyja Lucrecia, apja pedig egy kertész, és Rebeca a nagyanyja. Gabriel tovább istápolja a kis Benitót, és egy meglehetősen bizalmas beszélgetést folytatnak Adolfóval a családi körülményeikről. Furcsa érzéseik egymás társaságában nem változnak. Sebastiant egyre jobban vonzza Leticia. Rosaura flörtölni próbál Sebastiannal. Leticia egyetlen támasza, Esteban elutazik pár napra Veracruz-ba egy iskolai gyakorlat kapcsán, és megpillantja Perlát. 

Veracruz megye: Enrique elhitte, hogy Perla tényleg hozzámegy feleségül. Ezt az apjának is elmondja. Jeronimo azonnal elrohan Perlához, aki azonban megnyugtatja, hogy csak a fenyegetés hatására mondta ezt. Jeronimo újra boldog. Olga és Ramon boldogan fürdőznek a vásárlásban, és az esküvői előkészületekben, Perla azonban szenved. Egy kávéházban megpillantja Estebant. Elmer, aki gyanítja, hogy Tomas atya a gyónás intézménye miatt mindent tud, burkoltan megfenyegeti a papot. Tomas atya azonban nem ijed meg, és megpróbál legalább időt nyerni Perlának. Elmer - mintegy figyelmeztetésül - fölgyújtja Fidel "Perla" nevű csónakját. Fidel, akinek a szíve továbbra is azt súgja, hogy valami nincs rendben, összeroskad.

2024.07.31., Szerda 20:00 - 8. rész

Esteban odamegy Perlához, hogy megismerkedjék a gyönyörű lánnyal. Amikor kezet fognak, Perlának látomása támad, Rosaurát látja haldokolni egy kórházi ágyon. Megpróbálja ezt elmondani Estebannak, de Olga elzavarja a fiút. Amikor Esteban és Leticia telefonon beszélnek, és kiderül, hogy Rosaura tényleg veszélyben van, Esteban előkeríti Perlát. Perla még ezelőtt elmegy Enriquéhez a kórházba, és bevallja, hogy mégis Jeronimóhoz megy feleségül. Enrique esküdözik, hogy rá fog jönni, mivel érte el ezt Jeronimo. 

Mexikó város: Gabriel a vigalmi negyedben meglátja élete nagy szerelmét, Soniát, aki jelenleg mint prostituált dolgozik. Megígéri, hogy fizeti a lány anyjának gyógykezelését, lakást bérel nekik, apanázst ad, csak Sonia ne legyen többé prostituált, mert ő még mindig szereti. Egy elejtett fél mondat azonban valami múltbéli titokra utal Sonia életében... Constanza névtelen levelet küld Leticiának, és megfenyegeti, hogy ha nem hagyja békén Sebastiant, bántani fogja Rosaurát. Leticiánál már ott van Laura is, aki végre elhagyta Ceferinót. Ceferino ezt nem hagyja annyiban, Laura után megy, és szörnyen ráijeszt a nőkre. Sandra eközben a sorscsapások miatt depressziós lesz, és bevesz egy csomó gyógyszert..

2024.08.01., Csütörtök 20:00 - 9. rész

Mexikó város: Sandra a rettenetes hírek hallatára öngyilkosságot kísérel meg. Lucrecia a kórházban egy hisztériaroham közben elszólja magát Gabriel előtt, hogy Sandra az ő lánya. Adolfo nevelője, Abel, akit apjaként szeret, meghal, de halála előtt elmondja, hogy Adolfo örökbefogadott gyerek, nem vér szerinti fia rég halott szüleinek. Ceferino rettenetes jelentet rendez Leticiánál, mert tudja, hogy Laura oda menekült. A nők elvitetik a rendőrökkel, és arra a gondolatra jutnak, hogy Ceferino is írhatta a névtelen levelet. Leticia elmegy Sebastianhoz, és az orra alá dugja a levelet. Eközben azonban Rosaurát megtámadják. Constanza már-már leleplezi magát, hogy mennyire szereti Sebastiant, de az utolsó pillanatban visszariad. 

Veracruz megye: Esteban szerelmet vall Perlának, aki erre sietve távozik. Olgának gyanús kezd lenni Perla viselkedése. Jeronimo nem tud nyugodni, Perla után indul Veracruz-ba. Elmer újra figyelmezteti Perlát, hogy vegye komolyan a fenyegetést.

2024.08.02., Péntek 20:00 - 10. rész

Mexikó város: Leticia megmondja Estebannak, hogy szerinte Ceferino írta a névtelen levelet, és mindent elmesél Ceferino aljasságáról. Sebastian nagyon lehordja Ceferinót, bár az tagadja a levelet. Sebastian testőröket küld Rosaura mellé, majd szerelmet vall Leticiának, aki azonban faképnél hagyja. A két rabló közben nagyon ráijeszt Rosaurára, de nem bántják, csak fenyegetik, ijesztgetik, mert Constanza így parancsolta. Constanza sejteti, hogy még nincs vége a fenyegetéseknek. Rebeca mindent elmond Gabrielnek, aki felajánlja a segítségét. Adolfo is befut a kórházba, és bevallja Gabrielnek, hogy szerelmes Sandrába. Sandra állapota stabilizálódik, túl van az életveszélyen. 

Veracruz megye: Jeronimo Perlát Mexikó városba röpíti luxuskörülmények közé, és ott eljegyzi. Olga megosztja Ramonnal az aggodalmait, hogy Perla viselkedése nem tetszik neki, és azt is elmondja, hogy Perla nem Fidel gyermeke. Fidel szomszédja Tlacotalpanon elmeséli neki, hogy egyik este látta Perlát El Negróval beszélgetni, és szerinte Perla sírt.