Jóban Rosszban 238-252. rész tartalma

Jóban Rosszban 238-252. rész tartalma

 

2024.07.15., Hétfő 12:10

238. rész

A nyomozóknak tulajdonképpen két támpontjuk van az elinduláshoz: az eltűntek listája és a platina karkötő. Nincs más hátra, meg kell kezdeni mindazok kihallgatását, akik valamilyen módon is kötődnek Elődhöz. Elsőként kerül sorra a Nemes család, Lenke, Viola, Dávid és Viktor. Ám Viktorról egy hete nem tud senki semmit. Talán csak azt, hogy DJ korában volt egy karkötője... Klári közben Péternél nyomul, ám, hogy valójában miért, azt senki sem érti. Mányoki doktor és Anita ezalatt egyre bensőségesebb beszélgetésekbe bonyolódik. Lassan körvonalazódik, hogy a rendet sugalló felszín alatt súlyos dilemmák húzódnak. A kórházban Rozit lassan kezdik felkészíteni a további vizsgálatokra.

239. rész

Lenke teljesen kiborul Viktor miatt, hiszen a laboratóriumi eredmény alapján az egyik áldozat korban hasonló, mint az ő fia, de biztosat csak a fogminta alapján lehetne mondani. A karkötőkeresés kudarca után Dávid és Margit is egyre kínosabban érzi magát. Rozi egyre rosszabbul viseli az újabb és újabb vizsgálatokat, bár a kórházban mindenki vigasztalni próbálja. Ám Péter és Réka egyáltalán nem nyugodt a recepciós-lány betegségét illetően. És lassan az is feltűnő lesz, hogy még egyetlen rokona sem látogatta meg.

240. rész

Rozi laboreredményei sajnos Péter balsejtelmeit igazolták. Immáron itt a dilemma: mikor közöljék a rossz hírt Rozival, aki szinte családtag náluk. Péter, mint mindig, most is határozott, legalábbis ami az elhatározást illeti... A nyomozók számára immár nem kétséges, a tűz profi munka volt, és kísérteties a hasonlóság az egy évvel ezelőtti robbantáshoz. Amiben ugyan nem tudták megfogni Elődöt, de meggyőződésük, hogy Várnagy úr nem volt teljesen ártatlan. És a panzió ügyében is kiderül egy nagyon fontos körülmény, ami alapjaiban befolyásolhatja a nyomozás menetét. Közben a két féltékeny tini, Barbara és Zoé kidolgozza a Linda elleni akcióterv részleteit. Mányoki doktor pedig lassacskán elmeséli Anitának a családi tragédia azóta lelkiismeret furdalást okozó hátterét.

2024.07.16., Kedd 12:10

241. rész

A biztosítás ténye új helyzetet teremtett a panzió leégésének ügyében, legalábbis a nyomozók szerint. Előd pedig ismét kutyaszorítóban érezheti magát. Bár minden rosszban van valami jó? Hogy megkönnyítené-e a nyomozást, ha kiderülne, ki a két összeégett ember? Egyelőre nem tudható. Csak az a biztos, hogy Nemes Lenke polgármester asszonynak egyetlen nyugodt perce sincs azóta, amióta a karkötő előkerült. Ám közben akad valaki más is, akinek ismerős ez a karkötő. A kórházban Klári felbukkanása okoz némi feltűnést. Péter pedig még ma sem érti, miért bukkant föl Laura nővére, de kiváltképp azt nem tudja hova tenni, hogy Klári lassan több időt tölt az ő irodájában, mint a Pongrácz villában. Vajon mit akarhat ez a nő?

242. rész

Miközben a két nyomozó, Szlávik és Müller úgy érzik, hogy megtalálták a kulcsot a karkötőhöz, ezáltal pedig talán az egész tűzesethez, a tévéstúdióban beindulni látszik Mányoki doktor tévés karrierje. Persze kérdés, hogy Anitával, a szép riporternővel való bizalmas viszony, a kölcsönös őszinteségi roham milyen hatással lesz a továbbiakra. Meg aztán élő adásban bármi előfordulhat... Lenkééknél viszont teljes az összeomlás: Lenke is, Margit is csak a csodában bízik. Viola számára is csak Kisati jelent némi vigaszt, ám a helyzet korántsem kedvez az udvarlásra. Különben is, a Kékmacsek szépséges tulajdonosa csak nemrég döntötte el, hogy változtat az életén.

243. rész

A Mányoki doktor tévés rendelésében elhangzottak alaposan fölkavarják a kedélyeket. Azonnal akad, aki megjegyzi: persze, előre sejteni lehetett. Nem is gondolják, hogy a fiatal orvosnak ennél sokkal nagyobb problémát okozott a műsor. Mányoki életének tragédiája lassan kibontakozik Anita előtt. Péternek viszont a Judittal való vita okoz nagy problémát, bár bőven akadnak, akik egyáltalán nem bánják ezt a helyzetet. Hiszen Péter akár minden ujjára kaphatna nőt, jobbat, mint a főnővér. Rozi körül is szaporodnak a problémák, Árpi pedig nagyon lelkesen próbál segíteni a megoldásban.

2024.07.17., Szerda 12:10

244. rész

Miután Péter közli a diagnózist, illetve a lehetséges megoldást Rozival, a recepciós lány teljesen összetörik. Hiszen a túlélési esélyek egyáltalán nem kecsegtetnek semmi jóval. Péter teljes diszkréciót ígér, de hát nem ő az egyetlen, aki tisztában van Rozi igazi betegségével. De most nem is ő a fő téma a kantinban, hanem Mányoki doktor. Úgy látszik, a tévészereplés alaposan megosztotta a személyzetet. A rendőrök viszont egyre közelebb kerülnek a gyújtogatási ügy megoldásához. Hiszen van már DNS-minta, megvan a karkötő gazdája, még néhány kihallgatás, és összeállhat a kép.

245. rész

Kisati szeretné tisztázni végre saját múltját, és ez nem is olyan egyszerű. Füredi helyenként különösen kínosan érzi magát ezen a szokatlan szembesítésen. Még ennyi idő távlatából is riasztja saját gyávasága. Előd viszont annál felszabadultabb, elégedetten távozik a rendőrségről, majd meséli Helénnek és Fehér úrnak a kihallgatás részleteit. Már-már úgy tűnik, a panzió leégése üzleti szempontból kifejezetten előnyös volt. A nyomozók persze még korántsem gondolják lezártnak az ügyet. Közben Dávid és Linda között is alakulnak a dolgok, s úgy tűnik, mintha a legkisebb Nemes fiú teljesen túllépett volna Barbarán. Csak egyvalakiről nincs hír továbbra sem: Viktorról...

246. rész

Nemes doktor eltűnésénél talán csak a felbukkanása keltett nagyobb izgalmakat a Csillagvirág Klinikán. A szerelése alapján aligha gondolná bárki is, hogy egy elhivatott orvos sétál végig a lobbyn és kezd hozzá a vizithez. Kérdés, hogy mit szól mindehhez Pongrácz főorvos úr, akinek viszont Réka próbál meg programot szervezni, természetesen Judit nélkül. A nyomozók eközben mindenképpen megpróbálnak összefüggést találni a kórházi robbantás és a panzió leégése között. Mányoki doktor pedig úgy dönt, abbahagyja még jószerivel el sem kezdődött tévés karrierjét - de Anita nem adná fel ilyen könnyen.

2024.07.18., Csütörtök 12:10

247. rész

Viktor úgy tesz, mintha nem értené Péter felháborodását, a főorvos viszont azt nem érti, hogy mit értetlenkedik a fiatal kolléga. Nándi ezalatt régi barátjának, Jánosnak a dolgait próbálja meg egyenesbe hozni. Ami nem is könnyű azok után, hogy megtudja: a pszichiáter, miután kudarcot vallott Irénnél, lebukott egy prostival. Előd Fehér Richárdnál keres védelmet, miután alaposan megszorongatták a nyomozók, ráadásul még a szélvédőjén is különös üzenetet talált. Rozi viszont a saját betegségével van elfoglalva. Rutinos kórházi dolgozóként úgy véli, hogy az a legbiztosabb, ha maga veszi kézbe a dolgokat.

248. rész

A Nemes család végre megkönnyebbülten ünnepli Viktor hazatérését, talán csak Kisati hiányzik a szélesen értelmezett családi körből. Illetve Margit, aki egyelőre nem tud semmiről... Fehér Richárd közben már kidolgozta a tévéprojekt stratégiáját, és ebben komoly szerepet szán egy fiatal riporternőnek is. Árpi közben megtudja, hogy valójában mi is a baja Rozinak, és őszintén megdöbben. Szeretne valami fontosat mondani a lánynak, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

249. rész

Miközben Rozi és Árpi azt méregetik, hogy vajon mit tud a másik a recepciós lány igazi betegségéről. A Kékmacsekban Barbara és Zoé elhatározzák, hogy megleckéztetik Lindát, de abba bele sem gondolnak, hogy tréfájuk milyen következményekkel járhat. Jánoshoz különös páciens érkezik analízisre: egy gazdag, nagyvilági dáma, de gyorsan kiderül, hogy a látszólag gondtalan élet felszíne alatt mennyi gyötrelem van elrejtve. Réka, mintha csak Anett kerítője lenne, vacsoravendégeket hív. De persze ott van Péter is, és az este egészen különösen alakul...

2024.07.19., Péntek 12:10

250. rész

Margitot egészen ledöbbenti Viktor bejelentése. Valósággal lebénul, így nem is tud mit felelni a feltett kérdésre. A tévében eközben bejelentik az új tulajdonost. A változás jó időre témát ad Csillagkút lakóinak, mindenki más következtetést von le belőle, de talán Nándi jár legközelebb a valósághoz. Az adást látva Szlávik nyomozó újabb felismerésre döbben rá. Hiszen Vivien pasija nem más, mint... Közben a rendőrségről két fontos fogollyal elindul a rabszállító.

251. rész

Természetesen minden bűnöző szeretné megúszni a börtönt. Ám van úgy, hogy a cellarács és a smasszer jelenti a biztonságot, a szabadulás pedig a veszélyt... Alighanem így van ezzel a Csillagvirág Klinika két robbantója is, akik egyszer csak azon kapják magukat, hogy kitárult az őket szállító rabomobil ajtaja. Közben az ügy egyik nyomozója mással van elfoglalva: Vivient akarja meggyőzni, hogy amit csinál, az roppant veszélyes. Ezt persze a szép konzumlány is tudja, csak kérdés, hogy miképpen értékeli a kockázatot. Pétert kicsit összezavarták az elmúlt napok történései, és azt is érzi, hogy Judit is feszült, ezért rendezni kellene valahogy a dolgokat. De ismét megtapasztalja, hogy a telefonnak megvan az a rossz tulajdonsága, hogy mindig rosszkor csöng...

252. rész

Úgy látszik, hogy ez a dilemmák napja! Péternek az a leckéje, hogy valahogy rendezze a dolgokat Judittal, de ehhez előbb válaszolnia kellene a főnővér egészen direkt kérdésére. Csakhogy Péter nem az az ember, aki hazudni szokott. Margitnak a Viktorral kapcsolatos dilemmáit kell tisztáznia. Meglehet, néhány hónappal korábban nagyon örült volna Nemes doktor lánykérésének, de most mintha egy másik Viktort látna. Barbarának és Zoénak viszont a Linda és Dávid elleni, balul sikerült bosszún kell elgondolkodnia...