Jóban Rosszban 253-267. rész tartalma

Jóban Rosszban 253-267. rész tartalma

 

2024.07.22., Hétfő 12:10

253. rész

Dávid hajlana arra, hogy megbocsásson Barbaráéknak, de ahhoz meg kellene győznie Lindát is. No és a baráti kört, amely egészen másképp látja a dolgokat. Tímea közben azzal keresi fel Füredit, hogy segítsen be neki egy Kisatinak szánt meglepetésbe. Aztán különös fordulatot vesz a találkozó: Füredi elveszti a fejét. János dilemmái is megszaporodtak az utóbbi időben. Viktor ügyében pontosan látja a diagnózist, de a megoldáshoz a fiatal orvos nem mutatkozik partnernek. Irén pedig még ennél is nehezebb diónak tűnik. Azt sem tudja, hogyan fogjon hozzá.

254. rész

Úgy látszik, Füredi nagy bajba keverte magát ezzel a Tímeával közös kalanddal. Hirtelen lepereg előtte minden lehetséges következmény, amikor megszólal a telefon, a vonalban pedig ki más lenne, mint Lenke. A klinikán ezalatt a magát megmakacsoló Judit osztja az igazságot. Péter után Irénnek és Jánosnak is jut belőle. Kérdés, hogy kérnek-e a kioktatásból a kollégák? Rozi dilemmái is egyre erősebbek a gyógyulását illetően. Árpi persze próbálja tartani benne a lelket, de a tét ugyebár nem kisebb, mint maga a túlélés.

255. rész

János úgy gondolja, kell egy utolsó kísérletet tennie, hogy tisztázza Irénnel a dolgokat. De egy mindent megmagyarázó önvallomás csak akkor hiteles, ha őszinte. Őszintének lenni pedig olyan nehéz, ha az ember legbensőbb titkairól van szó. Mint ahogy Füredi megszaporodott titkai sem könnyítik meg az építész helyzetét. Talán csak Kisati boldog, aki randizni hívja Violát. No és Dávid, akinek élete egyik vágya látszik teljesülni: az új lízingautóban repeszt. Ám szinte törvényszerű, hogy közbejön valami. Vagy valaki...

2024.07.23., Kedd 12:10

256. rész

Van úgy, hogy a legártatlanabb tréfa is rosszul sül el. Kiváltképp, ha nem is a legártatlanabb az a tréfa. Mint például az, amit Dávid és Linda eszelt ki Barbiék megijesztésére. Pétert viszont Judit ijesztette meg, amikor azt kérdezte tőle, hogy szereti-e? A kiváló főorvos azóta önvizsgálatot tart, és kivel is osztaná meg a dilemmáit, ha nem a húgával, Rékával. A Csillagtévében eközben javában zajlik a munka, Anitáék éppen a rabszökéses anyagot vágják, amikor Fehér Richárd és Előd érkezik vizitre.

257. rész

Fehér Richárdról eddig nem tudtunk túl sokat, csak azt, hogy a zűrös ügyekben rendszerint benne van a keze. De hogy milyen ember ő, azt leginkább a felesége tudná megmondani. És el is mondja, igaz, csak Pető doktornak, a pszichiáternek. Fehér eközben a tévéstúdióban sem tagadja meg önmagát. A kirándulást a kórházban végző Zoé és Barbara között nézeteltérés támad: Zoé jól meggondolta, hogy mit mond Mányoki doktornak, Barbarának viszont nem nagyon tetszik ez a játék. Rékáéknál közben lassan gyűlnek a meghívottak a pókerpartihoz, amibe talán még a kis Luca is beszáll.

258. rész

Úgy látszik, Pető doktor munkája megszaporodott a klinikán. Zsuzsanna, Fehér Richárd felesége után most egy újabb problémás ügyfél bukkant föl a láthatáron, aki ráadásul kolléga is. Mert a fiatal Nemes doktornak - legalábbis a derék pszichiáter szerint - egy alapos lélekvizsgálatra van szüksége. Persze lehet, hogy Viktor ezt nem egészen így gondolja. Péterék pókerpartyján Mányoki doktort új oldaláról is megismerhetik a kollégái, ami persze tartogat némi meglepetést. Barbarát nyomasztják a Zoéval kapcsolatos történések, Péternek pedig Laura próbál némi lelkiismeret furdalást okozni, amikor elősorol egy régi történetet.

2024.07.24., Szerda 12:10

259. rész

Előd máris otthon érzi magát a Csillagkút tévében, ami Anitának egyáltalán nincs ínyére. Péternek viszont komolyan meggyűlik a baja Laurával, és semmi kedve régi ügyeken rágódni. Különösen hogy a kórházban is problémák vannak, hogy Nemes doktorral nincs rendben valami, annak megállapításához már pszichiáter sem kell. Ráadásul Viktor ügye nem is Péternek okozza a legnagyobb problémát, hanem Margitnak, aki egyszerűen nem érti, mi történt az ő kedvesével. Anita eközben Mányoki doktornak panaszkodik az új főnökúj ötletei miatt. Talán csak Anett az, aki felhőtlenül vidám, és a megszokott önbizalommal toppan be a Csillagvirág Klinikára.

260. rész

Judit, Irén, Anett és Péter - különös négyes. Egy váratlan pillanatban összefutva: kínos találkozás. Meglepő dolgokat találna az, aki a három nő gondolataiba látna. Mint ahogy Mányoki doktor fejében is különös gondolatok ébrednek, amikor testközelből megismeri azt a férfit, akiről Anita eddig olyan sejtelmesen és szomorúan mesélt. No és az sem mindegy, hogy a doki kezdő riporterként milyen benyomásokat tesz az illetőben. Pongrácz főorvos Lenke segítségét kéri Viktorral kapcsolatban, azt remélve, hogy ifjú kollégája legalább az anyai szóra hallgat. Közben Réka már az összeomlás szélén a különös telefonok miatt. Talán a rendőrség segíthetne, de ő nem bízik az eredményben.

261. rész

Vannak tárgyak, amelyek különös jelentőséggel bírnak az ember életében, Violának pedig éppen egy bögre jelenti ezt a tárgyat. De hogy pont ez buktassa le egy titkolt magánügyében, az igazán nagy pech. Persze a bögre nem tehet semmiről... Dávid egyre kényelmetlenebbül érzi magát volt és jelenlegi barátnője párharcában. Szeretne kimaradni az egészből, de ő maga is sejti, hogy ez képtelenség. Közben a kórházban egy szép szál fiatalember látogatja meg Rozit, amitől Árpi meglehetősen furcsán érzi magát. Pedig ekkor még nem is sejti, hogy valójában mi zajlik Rozi körül...

2024.07.25., Csütörtök 12:10

262. rész

Péter megpróbálja megnyugtatni a teljesen kiborult Rozit, ami persze nem könnyű feladat, hiszen azt is kötelessége elmondani, hogy egy ilyen betegségnél mennyi komplikáció adódhat, és ezek bizony roppant veszélyesek. A fiatalok még mindig a korábbi afféron rágódnak. Kisati megpróbálja megnyugtatni Dávidot, aki hiába próbálja Lindával rendbe szedni a dolgokat. A Rozi helyén a recepciós pultban álló lány csak magával van elfoglalva, s ez persze a kórháziak türelmét is próbára teszi. Ráadásul problémának ott van Viktor is, akit Viola próbál meg pátyolgatni, de egy felnőtt ember esetében ez meglehetősen nehéz dolog. Kisati látszólag felhőtlenül boldog, de ő sem úszhatja meg a kellemetlenséget, ami akkor várható, ha az idős nagyszülei megtudják, hogy rajongva szeretett unokájuk nem is az ő fiuktól származik.

263. rész

Kisati úgy érzi, tisztességtelen dolog lenne a nagyszülőket tévedésben tartani, ezért elhatározza, hogy tiszta vizet önt a pohárba. Még akkor is, ha ennek beláthatatlan következményei lehetnek, és itt nem annak a lakásnak az elvesztése a legfontosabb szempont, amit éppen most kapott ajándékba tőlük. Közben Szlávik és Müller, a két nyomozó intenzívre fogná a Réka zaklatója elleni nyomozást, de ez sem megy egyszerűen. Pedig az már világosan látszik, hogy komolyan kell venni a fenyegető telefonokat, és mindenképpen meg kellene előzni a tragédiát. Dávid megpróbálja megvigasztalni a recepción egyre kaotikusabb helyzetben vergődő Lindát, és a nyomaték kedvéért a meggyőző szavak mellé egy helyes kis csomagot is elővesz.

264. rész

A békülés csókja után János lassan elhiszi, hogy lehet még folytatása az Irénnel olyam kurtán-furcsán megszakadt kapcsolatnak. Már Irén is egy kicsit másképp látja a dolgokat, és úgy érzi, hogy el kell mondania néhány dolgot a gyerekkoráról, hogy János jobban megértse a viselkedését. Dávid már újra úszik a boldogságban, amikor egy különös útra küldik. Persze a nemrég kapott autónak ára van, de hogy pontosan mi, azt ő sem tudja. Anett különös találkára hívja Pétert, ám a főorvos csak úgy tud elmenni a randira, ha a húgát egyedül hagyja.

2024.07.26., Péntek 12:10

265. rész

A meglehetősen furcsa randi közben Péter egyre csak azon aggódik, hogy mi lehet Rékával. Lelkiismeret-furdalását nem is tudja leplezni, ezért Anettet is beavatja, aki azonnal mentő ötlettel áll elő. Persze olyannal, amihez az ő jelenléte is elengedhetetlen. Miközben Dávid Karesszal rója a kilométereket, Roland a maga módján megpróbálja betartani, amit Dávidnak ígért, vagyis hogy reggelig vigyáz Lindára. Persze kérdés, hogy a lány akarja-e ezt? Viola szerelmi bódulatban modellt ül Kisatinak, ám a fiatal építész nehezen tud csak a rajzra koncentrálni...

266. rész

Rékát teljesen kiborítja a tény, hogy a nyomozók kudarcot vallottak, Kálmán pedig eltűnt. Csak a rettegés maradt, a fenyegetettség érzése, amelyen Péter próbál meg segíteni. Miközben Péternek is van elég gondja, mert itt a válás, a vagyonmegosztás ügye is, ami kényes téma, különösen, hogy a Pongrácz-villa a gyógyfürdő-projekt egyik fedezete. Fehér szeretne már megszabadulni Mányoki doktortól, de Elődnek a kirúgásnál jobb ötlete támad. Úgy látszik, gyorsan megértette, mire is használható a média. Fehér Richárd kissé szkeptikus újdonsült vezérigazgatója ötleteitől...

267. rész

A kórházban már mindenki a helyi Szemle cikkéről suttog, csak Mányoki doktor nem tud az egészről semmit, következésképp nem is érti a helyzetet. Miként Fehér Richárd sem érti, hogy mi történhetett, hogyan kerültek elő a rejtélyes telefonálók. A két nehézfiú, Előd és Richárd között mintha megbomlani látszana az eddigi szövetség... Lauráék napját még mindig a jelzálog-ügy határozza meg, s Laura nem érti Nándi viselkedését. Pedig a férfi nagyon is világosan látja a helyzetet, mint ahogyan azt is, hogy neki kell megtalálnia a megoldást. És, úgy tűnik, meg is találja...