Jóban Rosszban 283-297. rész tartalma

Jóban Rosszban 283-297. rész tartalma

 

2024.08.05., Hétfő 12:10

283. rész

Péter tudni akarja az igazat, ezért találkozik Brigivel, aki mindent elmond, amit tud. Füredi taktikát vált Tímeánál, hogy leszerelje a piócaként ráakaszkodott nőt. Lenke válla nagyon fáj, Kisatinak pedig eszébe jut, hogy anyja gyógytornász. Füredi vidéki munkát kap, s ez jó megfutamodásnak látszik szorult magánéleti helyzetéből. Brigi írásos dokumentumokat ad át Péternek, ami a testvéri kapcsolatukat igazolja.

284. rész

Lenke Tímeánál kezelteti a beteg vállát, és közben elárulja, hogy a férfi vidékre távozott: Tímea kitör a hír hallatán. Barbi terve hallatán apja kikészül, mert megijed lánya riportötletétől. Laura egy uzsorás karmaiba kerül. Péternek szembesülnie kell azzal, hogy a Brigitől kapott dokumentumokban az igazság van leírva, és ezt Rékának is elmondja...

285. rész

Tímea egyre nehezebben titkolja el Lenke elől Füredivel folytatott titkos viszonyát. Lenke továbbra is gyanútlan, és még Kisati és Viola házasságáról is elábrándozik, sőt, reggelizni hívja Tímeát másnapra. Réka nem akarja elhinni, hogy ő és Péter nem testvérek, de a főorvos elétárja a dosszié tényszerű adatait. Zoé boldog, mert végre lekerül a karjáról a gipsz, Mányoki doktor pedig engedélyezi, hogy operatőri munkát vállaljon Barbara diszkó-balesetekről szóló riportfilmje kapcsán. Tímea nem bírja tovább a titkolózást, kibukik belőle az igazság...

2024.08.06., Kedd 12:10

286. rész

Péter megpróbálja eltitkolni, hogy egyre többet fáj a gyomra, amin persze a kiderült családi titok még ront is. Mivel Barbi megérzi, hogy gond van, Péter úgy gondolja, hogy el kell mondania a lányának a családi titkot, amitől Barbara kiborul, és most már mindent tudni akar. Laura ismét kaszinóba megy, és újra megrövidíti a családi kasszát. Tímea szó szerint közli a tényeket Lenkével, aki megdöbben a hír hallatán, de igyekszik méltósággal viselni a szörnyű árulást. Ám lánya, Viola előtt összeomlik, és mindent elmesél.

287. rész

Laura összeomlik, hiszen lenullázta a családi kasszát, ezért még arra is képtelen odafigyelni, hogy Barbi elmeséli neki amit megtudott édesapja és nagynénje múltjáról. Nándi közli Helennel, hogy nem vállalhatja a felkérést, mire Helen háromszoros pénzt ígér, amin Nándi már elgondolkodik. Viola azt tanácsolja az anyjának, hogy vegyen ki szabadságot, hogy átgondolhassa, mihez kezd Füredivel a jövőben. Visszatérve a Kékmacsekbe pedig mérgesen hallgatja Kisati beszámolóját Tímea kiborulásáról, aki nem érti a dolgot. Judit és Péter között ismét kellemes szikrák pattognak. Nándi kínos helyzetbe kerül: nem tudja kifizetni a számláját a Kékmacsekban, mert nincs fedezet a kártyáján...

288. rész

Barbara elkezdi forgatni a riportfilmjét Zoé segítségével az éjszakai diszkó-balesetekről, és eleinte jól is mennek a dolgok, de később részeg alakokba botlanak. Kisati számon kéri az anyján Viola célozgatásait, aki mindent bevall a fiának. Nándi otthon veszekszik Laurával az üres bankkártya miatt, de a nő persze mindent tagad, és azt hazudja, hogy biztos egy tolvaj "dézsmálta meg" a számlájukat. Irén csalódott, mert János külföldiekkel vitte volna vacsorázni, de az utolsó percben lemondja a meghívást. A pár először veszik össze, János pedig vicces sms-ekben kér bocsánatot a duzzogó doktornőtől. Barbi és Zoé eközben veszélyes helyzetbe kerül.

2024.08.07., Szerda 12:10

289. rész

Laura beszámol Rékának a Brigi-sztoriról, aki hűvösen fogadja a barátnői közeledést. Barbit és Zoét az utolsó percben mentik ki szorult helyzetükből Dávidék. Nándi gyanúsnak találja Laura újabb városba teendő kiruccanását, ezért követi a nőt. Fehér és Előd megtudják Helentől Nándi feltételeit, akik úgy döntenek, ez még jól is jöhet nekik.. Nándi utoléri Laurát a kaszinónál, és odabent megdöbbentő helyzetbe hozza élete párját.

290. rész

Mivel Nándi rajtakapja Laurát a kaszinóban, az asszony nem tudja tovább tagadni beteges játékszenvedélyét és mindent bevall a férfinak. Brigi meglátogatja Pétert, aki belenyugszik, hogy ők ketten tényleg rokonok. A Kékmacsekban vacsoráznak este, ahol Brigi az anyjáról is mesél. Fehér Zsuzsa meglátogatja Anitát a tévéstúdióban, aki érthetően kínosan érzi magát, de Richárd felesége közli: csak a problémáikat szeretné ezzel a találkozással megoldani. Fehér megfenyegeti Anitát az eset miatt. Péterék az étteremben felfedeznek egy ismerőst a múltból.

291. rész

Mányoki szerelmet vall a meglepett Anitának. Laura pedig titoktartást kér a világ és főleg Barbi előtt a játékszenvedélyéről. A kiküldetésből visszatért Füredi eközben csúnyán lebukik Lenke előtt...

2024.08.08., Csütörtök 12:10

292. rész

Füredi hiába könyörög bocsánatért Lenkének, az asszony nem bocsátja meg sem a félrelépést, sem a hazugságot. A szívműtétre váró Rozi meglátogatja Viktort, hogy észre térítse Margittal kapcsolatosan, és hogy rávezesse: az élet csodás. Laura és Nándi eljátsszák, hogy elfeledkeztek a kaszinó incidensről, de nem sok sikerrel. Bálint rávezeti Anitát, hogy nem folytathatják a kapcsolatukat, mert a lány a halott feleségére emlékezteti.

293. rész

Fehér Előd karmai közé adja Anitát, amelynek eredményeként a lány felmond. Nándi csodás igazgatói állásajánlatát a gyanútlan Gábor elfogadja és felmond Lenkénél. Laura nem bírja tovább, és ismét telefonál az uzsorásnak, Korpásnak, aki azonban nem ad újabb kölcsönt. Brigi megkeresi Piroskát és miután kiszedi belőle az anyja amerikai címét, Pétert arra kéri, hogy utazzanak hozzá együtt. Anita a történtek miatt végleges búcsút vesz Bálinttól.

294. rész

Mivel Tímea elmondta Lenkének, hogy Füredivel megcsalták őt kétszer is, a polgármesterasszony szakít a csalfa férfival. Brigi hiába kérleli Pétert, hogy látogassák meg együtt az édesanyjukat Amerikában, a főorvos nem akar utazni, így Brigi úgy dönt, egyedül is nekivág az útnak. Laurán az uzsorás követeli az adósságát, aki újabb pénzt kér, és még értékes biztosítékot is ad ennek fejében. Füredi a Kékmacsekben nem talál vigaszt Violánál, és még a fiánál sem, hiszen Kisati mindent tud apja viselt dolgairól, és fejére is olvassa. Végső dühében pedig olyat mond, ami szíven üti Füredit. Laura nyer ugyan a kaszinóban, de Korpástól nem tudja visszaszerezni az értékes biztosítékát.

2024.08.09., Péntek 12:10

295. rész

Barbi és Zoé elhatározzák, a diszkó-balesetes anyaguk vágása közben, hogy jó volna egy izgalmas anyagot forgatni a drogdílerekről. Dávid jut eszükbe segítségként, de a fiú nem lelkesedik az ötlettől. Laura mindent elveszít a kaszinóban. Füredi számon kéri Tímeán, hogy beárulta őt. Viola és Lenke megtárgyalják a Füredi ügyet, miközben az éppen túlpörgős Viktorra felügyelnek, aki másnap Péternek bejelenti: újra dolgozni akar, csakhogy műtősfiúként. Péter gyomra egyre többször fáj, s este bevallja Rékának, hogy nemcsak magánéleti gondokkal küzd. Roland megfenyegeti Dávidot...

296. rész

Piroska felkeresi Pétert a kórházban, hogy Haller Sáráról meséljen neki, és átadjon egy régi, családi ékszert. Dávid Roland biztatására megpróbálja Zoétól megtudni, hogy mit terveznek Barbival a drogos filmmel kapcsolatban. Klári minden cuccával együtt váratlanul beköltözik Lauráékhoz, de közli, hogy csak átmeneti megoldásról van szó. Barbi megtudja Elődtől, hogy Anita már nem dolgozik ott, és felajánlja a meglepett lánynak a segítségét a filmmel kapcsolatban. Péter elmeséli Juditnak a hihetetlen családi sztorit, majd közli a búcsúzkodni érkező Brigivel, hogy mégis vele tart az anyjukhoz, Amerikába.

297. rész

Brigi odavan a boldogságtól, hogy Péter is vele tart Miamiba, és ezt még Réka is helyesli. Nándi nem túl boldog Klári beköltözésétől. Péter érzelmes búcsút vesz Judittól. Barbi a két nyomozótól, Müllertől és Szláviktól kér segítséget filmje elkészítéséhez. Kisati és Viola nagyon összevesznek egymással a szüleik miatt. Rozi rosszullétén először Viktor segít, de a másodszori rohamnál már komoly orvosi beavatkozásra van szüksége. Margit hosszú idő után ismét Viktornál tölti az éjszakát, aki azonban erőszakoskodik vele. Barbara végre találkozik a drogos-diszkóbalesetet túlélő fiúval, aki csak kamerák nélkül hajlandó beszélni. Rozi élete ezalatt csak egy hajszálon függ...