Jóban Rosszban 298-312. rész tartalma

Jóban Rosszban 298-312. rész tartalma

 

2024.08.12., Hétfő 11:55

298. rész

Réka behívja az életveszélyben lévő Rozihoz a bátyját vidékről, és közli vele a szörnyű helyzetet. Klári jóhiszeműen odaadja Laurának a hitelkártyáját, aki nagybevásárlást rendez vele, és "elfelejti" visszaadni. Barbi duplán boldog: egyre szimpatikusabbnak tartja a segítőkész Elődöt, a diszkó-balesetes fiú pedig vállalja a tévészereplést. Péter és Brigi megérkezik Amerikába, és elmennek Haller Sára lakására, ahol végül szemtől-szembe találják magukat vele, ám az asszony elzárkózik a felismeréstől.

299. rész

Margit és Elvira nagyon aggódnak Roziért, hiszen új szív nélkül meghalhat, az idő pedig csak fogy... Viktorral Margit hidegen közli - hogy miután a fiú majdnem megerőszakolta - elviszi tőle a cuccait és egy hét tanulmányi szabadságra megy. Péter és Brigi Svájcban nem adja fel: bár az anyjuk először az orrukra csapja az ajtót, mégis kierőltetnek az asszonyból egy újabb találkát.

300. rész

A Csillag TV riportere meggyőzi Rozit, hogy adjon interjút a betegségével kapcsolatban. Laura véletlenül jön csak rá, hogy Barbi hetek óta nem tanul. A hazatérő kamasz pedig pimaszul közli: nincs veszélyben a felvételije, hiszen be sem adta a hivatalos papírokat...

2024.08.13., Kedd 11:55

301. rész

Barbi a Kékmacsekban megkéri Piroskát, hogy meséljen neki az "új" nagyszüleiről. Brigi számonkéri Sárán az elmúlt 20 évet. Klári és Nándi éjjel meglepi a kaszinóból hazasettenkedő Laurát. A barátok szeretnék Violát és Kisatit összebékíteni, ám egyelőre kevés sikerrel. Roland kábítószeres bélyegekkel "megspékelt" CD-ket kínál eladásra Dávidnak, aki nem sejt semmit. Réka nagy hírrel kelti fel álmából az Amerikában alvó Pétert és Brigit: Rozi donorra lelt.

302. rész

Rozi reménykedik a szívműtétben, a TV riportere pedig kamerával követi a szívkórházig, ahová a szervet hozzák vidékről. Roland megfenyegeti Dávidot. Nándi úgy határoz, hogy ezentúl kiadagolja a napi kosztpénzt Laurának. Klári sem érti a helyzetet, de a bankkártyáját mégsem kéri vissza. Péter Brigivel hazaindul Amerikából, mert mindenképpen otthon akar lenni Rozi műtétjén. A donorszívet szállító mentőautó az utolsó pillanatban azonban karambolozik...

303. rész

Müller és Szlávik nyomozók kocsijában robog a kórház felé az az orvos, aki a szerencsésen kimentett donorszívet hozza hűtőtáskában, miután a mentőautó karambolozott vele. Nándi beajánlja strómanjelöltjét Fehérnek az üzletbe, aki elfogadja Gábor személyét, Elődnek viszont nem tetszik a dolog. Réka felajánlja Laurának, hogy beszél Barbi fejével tanulás ügyben, aki végül álszentül megígér mindent, ha az anyja továbbra is hagyja őt a tévében dolgozni. Rozinak beültetik az új szívet, s a tévé is tudósít róla, de hogy hogyan működik majd, azt még nem tudni. Klári éppen akkor toppan be, amikor Laura az uzsorással egyezkedik...

2024.08.14., Szerda 11:55

304. rész

Laura azt hazudja Klárinak, hogy Korpás csak egy régiségkereskedő, de a nővére gyanút fog. Barbi és Zoé megmutatják Elődnek a diszkó-balesetekről készített riportjukat, Előd pedig lelkesedik. Klári megpróbálja kiszedni Nándiból, hogy mi a baj Laura körül, és megdöbben a kaszinózás hallatán. Péter nyilatkozik a tévének Rozi szívátültetéséről. Helen ördögi tervet eszel ki Előddel és Barbival kapcsolatban, Péteren is bosszút állva.

305. rész

Lenke Péterrel megtekinti az új gyógyfürdő építkezését, és közben elárulja, hogy mennyire sajnálja, hogy Gábor új állásba került. Nándi szembesíti Laurát a helyzetével, aki hiába kap dührohamot, Nándi mégis nagyon leteremti. Barbi Réka javaslatára Jánossal csinál interjút drog-ügyben. Füredi az építkezésen kínlódva magyarázkodik Lenkééknek, és nagyon zavarban van az őt változatlanul elutasító asszony előtt. Péternek önti ki a szívét, ám közben baleset éri az egyik munkást...

306. rész

Péterékhez viszik az építkezés sérültjét, aki súlyos állapotban van, Füredi nemkülönben az aggódástól. Előd és Barbi egyre jobban összehaverkodnak, Helen pedig örül a fejleményeknek, majd fogadást ajánl Elődnek, amit vesz az egyik kamera is a stúdiótérben...Füredinek és Lenkének a tévében kell nyilatkoznia a balesetről, Fehérék pedig a lejáratásukat tervezik. Péter megmenti a munkás életét, és miután fáradtan taxiba ül, észre sem veszi, hogy az egyik kollégája ül a volánnál...

2024.08.15., Csütörtök 11:55

307. rész

A megdöbbent Péter a taxisban Viktort ismeri fel, aki zavarodottan mesél az új munkájáról. A riporternő a tévében erőszakosan a személyes ügyekre tereli a beszélgetést Lenkével és Füredivel. Amikor a gyerekeik nézik az adást, rájönnek, hogy szüleik lejáratása a cél, de Lenke ügyesen kivágja magukat. Laura újra a kaszinóban köt ki, ahol Korpás ráteszi a kezét a nyereményére. Péter a Macsekban elárulja a Nemes testvéreknek, hogy Viktor taxizik. Judit is a Macsekban van, aki hazaviszi a hullafáradt Pétert. A kaszinóból hazasettenkedő Laurát Nándi ébren várja a nappaliban...

308. rész

Viktor betoppan a Kékmacsekba mindenki legnagyobb meglepetésére, a furcsa viselkedése azonban aggodalomra ad okot. Előd is beállít egy bírósági idézéssel, Viola boldogan fogadja, amikor megtudja miről is van szó. Péter aggódik Barbi jövője miatt. Nándi és Laura tovább civakodnak a szerencsejáték miatt.

309. rész

Laura nem képes vállalni a felelősséget a tetteiért Nándi és testvére előtt. Ez újabb vitának ad okot, aminek a közepébe toppan Barbi is. Dávidot ismét kábítószer-terjesztésre próbálják rávenni, amikor a Kékmacsekban megjelennek a nyomozók. Nándi elmondja Péternek és Rékának, hogy a kórház a csőd szélén áll.

2024.08.16., Péntek 11:55

310. rész

Laura elmondja Barbinak, hogy szerencsejáték-függő. A lánya megértően fogadja a hírt. Dávidot végül meggyőzi Roland, hogy továbbra is terítse a narkotikumot. Nándi, Péter és Réka próbálják kitalálni, hogyan lehetne megmenteni a kórházat. Összehívják a személyzetet, és bejelentik az anyagi gondokat.

311. rész

Miközben a lábadozó Rozit meglátogatja Koncz Máté, a tévériporter, a lány rosszul lesz. A kórházi vészgyűlésen megrettennek a dolgozók, s mindenki attól fél, hogy megszűnik a Klinika. A Kékmacsekba betérő Lindának Roland kezd el udvarolni, igazi szerelmes módjára. Nándi azt javasolja Péternek, hogy a gyűlésen nekik támadó Székács Irén doktornőt rúgják ki.

312. rész

Réka és Péter szerint a leépítéseket csak a legvégső utáni esetben kezdhetik meg. Lenke arra kéri Pétert, hogy vegye vissza Viktort orvosnak, de az nemet mond, s ezen nagyon összevesznek. Karesz és Dávid terítés előtt ki akarják próbálni otthon a drogot, de Linda rajtakapja őket.