Török ízek, török főzőműsor a Duna TV-n

Refika konyhája, MTVA

Augusztusban török főzőműsor érkezik a Duna TV-re

 

A török sorozatok nagyon népszerűek Magyarországon, most egy török főzőműsor érkezik a Duna TV-re, ismerkedjünk meg az ízeikkel Refika Birgül segítségével.

 

Az augusztus 6-tól a Dunán látható Török ízek Refika konyhájából című gasztroműsorból a hagyományos török ételek elkészítési módja mellett a török kultúrát, szokásokat és lélegzetelállító vidékeket is megismerhetnek a nézők.

Refika Birgül török gasztroújságíró és televíziós műsorvezető elhozza a közmédia nézőinek azokat a török ételeket, amelyeket sokan ismernek, ám ezúttal bemutatja e tradicionális fogások elkészítési módját is. A sorozatban azon alapvető, de talán már elfeledett technikák, értékek és ízek után nyúl, amelyek a török konyhát egyedivé és különlegessé varázsolják. Teszi ezt úgy, hogy mindeközben szem előtt tartja a fenntarthatóságot, remek tippeket ad például a maradék újrahasznosításával kapcsolatban. Refika természetessége, bája és tudása – a nézők mellett – lenyűgözi a hozzá látogató barátokat, akik között található sorozatsztár, zenész, forgatókönyvíró és történész is.

A gasztrosorozat ízelítőt ad a török szokásokból is: a nyitóepizódban például megismerhetik a török teakultúrát, az ország egyik népszerű édességét, a mustmézes kuglófot, valamint Candan Erçetin török énekesnőt, aki hagyományos trákiai fogásokat szolgál fel.  

 

Török ízek Refika konyhájából – 2024.08.06-tól hétköznap 14:05-től a Dunán.

 

Fotó: C Calinos Global Investment LLC / MTVA