A gyanú árnyékában 204 - 208. rész tartalma

A gyanú árnyékában 204 - 208. rész tartalma

 

Magyar dokureality sorozat

 

2013.11.11., Hétfő 17:25 - 204. rész - Megöltem a szerelmemet?

Kati ledöbben, amikor egyik legjobb barátnője, Gréti egy napon némi alkohol elfogyasztása után bevallja neki, hogy megölte barátját, Bencét. A 19 éves lány másnap már tagadja, hogy bármi igazság alapja lenne vallomásának. Ám Kati és lakótársa Júlia nagyon aggódnak, mivel nem tudják elérni Bencét. A műhelye zárva van, és otthon sem nyit ajtót. Kati nehéz szívvel elhatározza, hogy értesíti a rendőrséget. Amikor a rendőrök holtan találják lakásában a fiút, akit többször is megszúrtak, a lakótársnők mindent elkövetnek, hogy rábírják Grétit, tegyen vallomást, de sehol sem találják őt. Amikor a lány barátnőinél végre jelentkezik, bevallja nekik kételyét: a halott Bence mellett tért magához! Ám a bűntényre nem emlékszik.. Fel akarja adni magát a rendőrségen, de ezt a baráti társaság egyik tagja már megtette helyette, így a lányt már a ház előtt őrizetbe veszi a rendőrség. Vajon ki ölte meg Bencét, kinek állhatott útjában? Gréta miért nem emlékszik semmire?

2013.11.12., Kedd 17:25 - 205. rész - Eldöntöttem, modell leszek

Rita nagyot néz, amikor kiderül, hogy 16 éves lányát, Annát a sok igazolatlan iskolai hiányzás miatt a kirúgás veszélye fenyegeti, ráadásul a lány szerint ez nem is gond, mivel modell szeretne lenni. A lány apja, Vilmos pedig még támogatja is ebben. Ők ketten teljesen semmibe veszik az anya intő szavait, és elmennek egy válogatásra, hogy beindítsák a lány modellkarrierjét. Amikor az ügynökség elutasítja Annát, apa és lánya még keményebb felkészülésbe kezdenek. Vilmos egyre komolyabban veszi a feladatot, és egyre szigorúbban bánik Annával. Amikor Anna kételkedni kezd, hogy valóban alkalmas-e modellnek, és eljátszik a gondolattal, hogy esztétikai beavatkozásnak veti magát alá a siker érdekében, apja még ebben is támogatja…

2013.11.13., Szerda 17:25 - 206. rész - Az apám vissza akar kerülni a börtönbe

Amikor Szilvia megtudja, hogy az apját, Ottót idő előtt feltételesen szabadlábra helyezik a börtönből, az értékesítési munkatárs azt hiszi, hogy végre minden jóra fordul. Ottó tíz évvel ezelőtt került börtönbe, mert megölte a felesége, Gréta szeretőjét, Ferencet. Ám Ottó nem boldogul a hirtelen rászakadt szabadsággal. Már két héttel szabadlábra helyezése után elkapják a rendőrök alkoholos befolyás alatt elkövetett randalírozásért, és Ottó még könyörög is nekik, hogy vigyék be újra. Ottó később lehiggad, de Szilvia elhatározza, hogy segít az apjának a társadalomba való visszailleszkedésben és odaköltözteti magukhoz, ami azonnali vitát vált ki közte és a férje, Erik között, a férj ugyanis ellenzi a bűnöző lakótárs megjelenését. Szilviának gyorsan be kell látnia, hogy a jó cselekedetével senkinek nem tett szívességet. Az együttélés mindenkit extrém módon megvisel, mivel Ottó nem tud elszakadni a tíz éven át megszokott szigorú napirendjétől. Egyre több jel utal arra, hogy Ottó vissza akar menni a börtönbe. Direkt ellenszenvesen viselkedik állásinterjúkon,a rendőrségnek pedig be akarja adni egy közúti ellenőrzés során, hogy úgy lopta a kocsit, amit egyébként a lányától kapott kölcsön. De Ottó vajon tényleg csak azért akar visszakerülni a börtönbe, mert nem tud beilleszkedni a kinti világba?

2013.11.14., Csütörtök 17:25 - 207. rész - A szüleim nem lehetnek gyilkosok!

Dobár Kinga a szüleinél Sáránál és Bélánál él öccsével egy éves kislányával, Alinával. Kinga öccsét Áronnak hívják, 16 éves, lázadozó és flegma. A Dobár család élete teljesen normális körülmények közt zajlik, míg a házuk ajtajában egyik nap megjelentek a rendőrök és elvitték a szülőket, a vád pedig emberölés. Kinga emészti magát a kérdés miatt, vajon tényleg a szülei követték-e el ezt a szörnyű tettet. Emellett küzd a szakmaszerzéssel, a kislányával, és az engedetlen öccsével, és egyáltalán nincs könnyű dolga. A nyomozás során kiderül, hogy Kinga anyját 21 évvel ezelőtt megerőszakolták és a férfit, aki tette, megölték. Az a kérdés is felmerül, hogy vajon Kinga apja valóban Béla-e, és vajon miért a Dobár szülőket helyezték vizsgálati fogságba? Béla és Sára tényleg gyilkosok?

2013.11.15., Péntek 17:25 - 208. rész - Mindenáron unokát akarok

Budapesten él Melinda a férjével, Miklóssal. A fiatal párnak egy pizza kiszállító cége van, ami döcögősen, de működik. Miklós hétvégenként inkább bulizik, mintsem hogy robotoljon, ami éppenséggel nem mozdítja előre a vállalkozás sikerét. A párt Melinda szülei, Dezső és Rozália támogatják anyagilag. Miklós és Melinda boldog házasságban élnének – ha a gyermekvállalás kérdése nem nyomasztaná őket. A 32 éves férj a szabadság és a fiatalság utolsó időszakát akarja kiélvezni, így a pelenkázás gondolata számára szinte elképzelhetetlen. Bár Melinda szeretne gyerekeket, de azzal intézi el magában a kérdést, hogy a férje még nem áll készen erre a feladatra. Egészen máshogy viszonyul ehhez a kérdéshez Melinda édesanyja, Rozália, aki semmire sem vágyik jobban, mint unokákra és ennek érdekében nagy nyomást gyakorol a lányára. Végül még ultimátumot is ad neki: vagy teherbe esik végre, vagy többé egy fillért sem kap tőle! Melinda először nem említi a férjének a zsarolási kísérletet, mert fél, hogy az rosszul reagálna rá. Visszautasítja az anyja ajánlatát, mire az azonnali hatállyal megvon mindennemű anyagi támogatást. Csak Dezső segít be olykor az üzletbe a párnak – de a domináns feleségével szemben nem tudja keresztülvinni az akaratát az anyagi támogatás „befagyasztásával“ kapcsolatban. A pénzügyi helyzet egyre válságosabb lesz: egy ponton a pár már az esedékes számlákat sem tudja kiegyenlíteni. Amikor pedig már a bírósági végrehajtó is megjelenik náluk, Melinda végzetes döntést hoz!