Budapestre látogat a Mákháború írónője

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon az Agave Könyvek vendége lesz R.F. Kuang

 

A 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon az Agave Könyvek vendége lesz Rebecca F. Kuang.

 

A kínai születésű, de Amerikában élő szerző 2018-ban rendkívüli módon kavarta fel a fantasy állóvizét a Mákháború című regényével.

Ez a Kelet-Ázsia inspirálta fantasy egy háborús árva életét mutatja be, aki egyetlen kitörési lehetőségként be akar jutni a birodalom katonai akadémiájára, ahol a képzése során fedezi fel, hogy tehetsége van a sámánizmus szinte mitikus művészetéhez.

Közben kitör egy újabb háború, amiben fontos szerep jut neki: megtudja, hogy a rég halottnak hitt istenek nagyon is élnek, ráadásul a hatalmuk uralása a győzelemért nemcsak az emberi mivoltát veszélyezteti, de egy teljes nemzet elpusztításával fenyeget.

 

Kuang mindössze 21 éves volt, amikor megjelent a Mákháború, ami férfiakat megszégyenítő prózával és kegyetlenséggel mutatta be a háború szörnyűségeit, rendkívül komolyan foglalkozott az erőszak és bosszú kérdésével, valamint izgalmasan ötvözte a kínai mitológiát a fantasy eszköztárával. A szerzőt többek közt jelölték érte a Nebula- és World Fantasy-díjakra – soha ilyen fiatalon nem jelöltek még senkit a fantasy legnevesebb elismeréseire –, valamint elnyerte a Compton Crook- és Crawford-díjakat.

Kuang azóta megírta a Sárkányköztársaság című folytatást, ezt jön bemutatni Budapestre, illetve természetesen felel a rajongók kérdéseire és dedikál is.

 

A könyvről itt olvasható az ajánlónk: R.F. Kuang: Mákháború ajánló