Új csatornák, új műsorok érkeznek az RTL csoporthoz

Hivatalossá vált több sorozat folytatása, kiderült, milyen műsorok érkeznek az RTL-re, valamint négy új kábelcsatornával bővül az RTL portfóliója

 

December 15-től négy új kábelcsatornával bővül az RTL csatornaportfóliója, jön a Kölyökklub, a Moziklub, a Sorozatklub és az RTL Otthon csatorna

 

Az RTL történetének legtöbb újdonságot felvonultató őszi szezonját és jövő éves műsorterveit mutatta be Kolosi Péter az idei Big Picture konferencián. Saját gyártású fikciós sorozatokkal és vadonatúj, Magyarországon még nem látott formátumokkal színesedik az RTL kínálata ősztől. Emellett az RTL Magyarország kábelportfóliója december közepétől négy új kábelcsatornával bővül, így a médiavállalat összesen tizenkét csatornával lesz jelen a hazai lineáris televíziós piacon.

2023 őszétől teljesen megújul az RTL műsorkínálata, vadonatúj és világsikerű műsorok jönnek az RTL képernyőjére az év utolsó hónapjaiban és 2024-ben. Kolosi Péter, az RTL Magyarország tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese a Big Picture-ön kiemelte, olyan népszerű produkciók érkeznek az anyacsatornára, amelyek a világ más részén már bizonyítottak, így idén ősszel a magyar nézők világsikerű vetélkedőket és sorozatokat láthatnak az RTL-en.

Idén ősszel két olyan műsor is érkezik Magyarországra, amely az utóbbi egy-két évben vált igazi világsikerré. Az egyik Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban, egy olyan taktikai-pszichológiai krimi-reality, amelyben titokban kijelölt személyek vadásznak ártatlanokra egy Agatha Christie-regények világát idéző kastélyban. Az ártatlanok feladata a nyomozás, vagyis hogy leleplezzék a kettős játékot űző “gyilkosokat”, azaz Árulókat. A nagy kérdés az, hogy ki kerekedik felül: a gyilkosok, vagy az előlük menekülő ártatlanok??

A másik új formátum pedig a LEGO® Masters, egy olyan látványos vetélkedő, ahol a párban versenyző játékosok hétről hétre megmutatják LEGO kockákból épített alkotásaikat, hogy végül egy páros elnyerje a LEGO Masters címet és az ezzel járó 10 millió forintos fődíjat.

Szintén még az idén érkezik a nemzetközileg is rendkívül sikeres formátum, a The Real Housewives budapesti kiadása, A Város Királynői – The Real Housewives of Budapest. A műsor több, a fővárosban élő tehetős hölgy fényűző, és kicsit sem mindennapi életébe enged majd betekintést a nézőknek.

A vadonatúj produkciók mellett a hazai nézők kedvencei is láthatóak lesznek az RTL-en. Korábban nagy népszerűségnek örvendett, éppen ezért 18 év kihagyás után visszatér a képernyőre a Sztárbox, amely nem csupán egy show, hanem többfordulós sportesemény, ahol hírességek húznak bokszkesztyűt, és mérkőznek meg a ringben negyeddöntők, elődöntők és döntők során. Tehát a műsor megújult lebonyolításban, teljes bajnoksággal debütál, a szakmai vezető személyében viszont nincs változás: ezúttal is Kovács Kokó István olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló és szakmai csapata segíti a sztárok felkészülését.

Az RTL-en, valamint az RTL+ streamingfelületen nyitja meg kapuit az Éden Hotel. A stratégiai reality-ben fontos szerepet kap a taktika, a szövetség és a bizalom: a játékosok feladata, hogy mielőbb párt találjanak maguknak, mert aki egyedül marad, kiesik a 20 millió forintos fődíjért zajló versengésből.

Új évaddal érkezik a Házasodna a gazda társkereső reality is, ahol a korábbi évekhez hasonlóan négy gazda párkeresését követhetik nyomon a nézők. A Cápák között népszerűségét jól mutatja, hogy már zajlanak a forgatások a következő, hetedik évadra, ahol újabb meglepetésekre számíthatnak az üzleti showműsor rajongói. Hogy mikor és milyen hosszan láthatják a nézők a Cápákat, egyelőre maradjon “üzleti titok”.

Az Ugrás! című legújabb vetélkedő is a tévéképernyők elé szegezi majd a nézőket. A műsor résztvevőinek az lesz a feladatuk, hogy egy monumentális stúdióba épített, öt méter magas hídon átérjenek egyik oldalról a másikra, pénzdíjazásért cserébe. A cél azonban csak akkor valósulhat meg, ha helyesen választják ki a hídon megjelenő állítások közül azt az egyet, amelyik igaz, és annak az állításnak a mezejére ugranak. Ha hamis mezőre ugranak, a játékosok a mélybe zuhannak. Ezzel a műsorral egészen biztosan új szintre emeli a kvízműsorokat az RTL. A műsorvezető Gundel Takács Gábor lesz.

 

Hírek az RTL Magyarország saját gyártású sorozatairól

Sokak örömére folytatódik az RTL Magyarország saját gyártású focis sorozata, a Gólkirályság, így a második évadban tovább lehet szurkolni a csemberi csapatért. Új évaddal folytatódik A mi kis falunk is, a pajkaszegi lakosok fordulatos mindennapjaiból továbbra sem lesz hiány az RTL-en.

2024-től újabb saját gyártású fikciós sorozatok érkeznek az RTL-re olyan producerektől, akiknek munkái már többször rabul ejtették a nézők szívét. A Barátok közt, Szeress most!, Oltári Csajok, Bátrak földje című sorozatok producere, showrunnere Kalamár Tamás új sorozata egy több évtizedes barátság történetéről szól. ...a szomszéd tehene című sorozat szereplőinek kalandjaira az az abszurd humor jellemző, amely abszurd helyzeteket időnként az élet is produkál.

Október 18. óta elérhető az RTL+-on a Valami Amerika sorozat is, amely a kultikus magyar film világában játszódik, de ezúttal egy új testvértrió áll a történet középpontjában.

Az RTL+-ra érkezik az Ujj Mészáros Károly rendezésében készült Aranyszív – amelynek alapját a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös forgatókönyvíró-versenyének egyik pályázata adta – a generációk sorsára, a jelen és a múlt összefonódására helyezi a hangsúlyt, némi romantikával, akcióval és ármánnyal megfűszerezve.

2024-ben pedig érkezik az RTL-re és az RTL+-ra A Renitens című francia-belga bűnügyi vígjátéksorozat magyar verziója is, ahol a főszerepben egy különlegesen magas intelligenciával bíró, háromgyerekes, egyedülálló anya áll.

 

Jövőre az RTL Magyarország csatornáin fognak futni az NBC népszerű produkciói

Az RTL Magyarország három évre szóló együttműködést kötött a világ egyik vezető szórakoztatóipari és médiavállalatával, az NBC Universallal. Ennek köszönhetően 2024-től olyan kasszasikerek lesznek láthatóak a magyar médiavállalat lineáris csatornáin, mint a Jurassic World, a Mamma Mia!, vagy a Halálos iramban legújabb része, de kultikus sorozatokból sem lesz hiány, ugyanis jön a House, a Monk – A flúgos nyomozó, valamint a Gru-filmek.

 

Megújul az RTL KETTŐ

Az RTL KETTŐ csatorna kínálata idén év végétől átalakul, és olyan népszerű vígjátéksorozatok otthona lesz, mint a Jóbarátok, az Agymenők és a Két pasi – meg egy kicsi.

 

Négy új kábelcsatornával bővül az RTL kábelportfóliója

Szabó Balázs, a CLT-UFA HBD programigazgatója tett bejelentést arról, hogy az RTL Csoporthoz tartozó CLT-UFA HBD négy új kábelcsatornát indít 2023. december 15-től. Eddig összesen nyolc csatorna (RTL, RTL KETTŐ, RTL HÁROM, RTL Gold, Film+, Cool TV, Sorozat+, Muzsika TV) szerepelt az RTL Magyarország portfóliójában, a bővítésnek köszönhetően immár tizenkétcsatornás médiavállalattá válik, és új célcsoportok elérésére törekszik.

A vállalat életében korábban ilyen mértékű kábelportfólió-bővítésre még nem volt példa. Az RTL Magyarország legutóbb 2017-ben indított új csatornát, az RTL Goldot, most viszont négy vadonatúj csatornával erősít. A Kölyökklub, a Moziklub, a Sorozatklub és az RTL OTTHON nevet viselő csatornák a lineáris televízió leghűségesebb nézőinek kínálnak majd változatos tartalmakat. Ezek mindegyike különböző célcsoportokat szólít meg, ehhez igazodnak az adásba kerülő műsorok tematikái is.

 

Kölyökklub: műsorblokkból csatorna

A vállalat portfóliójában eddig még nem szerepelt gyermekcsatorna, december közepétől viszont elstartol a Kölyökklub, amely korábban egy gyerekeknek szóló műsorblokk volt az RTL-en.

Tanulságos történetekben, fülbemászó dallamokban nem lesz hiány, az alaposan megválogatott műsoroknak köszönhetően minden gyerek megtalálhatja majd a kedvére való mesét vagy sorozatot.

A valódi klasszikusok mellett, mint a Tom és Jerry, a Dzsungel Könyve és a Pán Péter, olyan világhírű újdonságok is megörvendeztetik a kicsiket, mint az Edmond és Lucy, a Petit Malabar, a Jonalu, vagy a Tickety Tock.

 

Moziklub és Sorozatklub: fókuszban a lebilincselő filmek és sorozatok

A Moziklub és a Sorozatklub elnevezésű csatornákon a változatos filmeké és sorozatoké lesz a főszerep. A klasszikus magyar, valamint népszerű külföldi produkciók egyaránt helyet kapnak a csatornákon.

A Moziklub tartalmas szórakozást kínál olyan ismert európai filmekkel, mint a Rosamunde Pilcher-filmek. A csatorna a bűnügyek szerelmeseinek is kedvez, többek között a Midsummer Murders és az Agatha Christie regényekből készült adaptációkkal.

A klasszikus vígjátékok kedvelői sem fognak unatkozni, képernyőre kerül például a Magas szőke férfi visszatér, a Szabadlábon Velencében és a Dilisek vacsorája.

A Sorozatklub is színes kínálattal várja a magyar nézőket. Olyan bűnügyi sorozatok kapnak helyet a csatornán, mint az Agatha Raisin, a Brown Atya nyomoz, vagy a Kastélyszálló. A sorból nem maradhat ki az ismert Downton Abbey sem.

Emellett a romantikus sorozatok kedvelői és a dráma szerelmesei is megtalálhatják az ízlésükhöz illő tartalmakat.

A Sorozatklubon továbbá láthatóak lesznek a Segítség, bajban vagyok! és A gyanú árnyékában népszerű doku-reality-k is.

 

RTL OTTHON: minden, ami gasztronómia és lakberendezés

Az RTL OTTHON csatornán gasztronómiai és lakberendezéssel kapcsolatos tartalmak kerülnek adásba, ezenfelül DIY tippeket és praktikákat is elleshetnek a nézők a műsorokból.

Olyan sztárséfekkel készült sorozatokat lehet itt megtekinteni, mint Gordon Ramsay vagy Jamie Oliver.

Egy RTL-es gasztrocsatornáról ugyanakkor nem hiányozhat az immár 19 évadra visszanyúló A Konyhafőnök és a Mestercukrász sem, amelynek összes szériája újranézhető lesz.

A csatornán mindemellett európai otthonokat, távoli kultúrákat bemutató műsorok is helyet kapnak, de izgalmas vetélkedők is gondoskodnak majd a tévé előtt ülők szórakoztatásáról.